Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Leeg nest

Sienna Obdeijn | zaterdag 25 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 757x

Nu de kuikens zijn uitgevlogen, is het weer een stuk rustiger op het nest. Wie heeft er al last van het lege nest syndroom? Echter is het niet zo dat er nu helemaal niks meer te zien valt.  

Lessen voor het leven

De uitgevlogen kuikens zullen nog een tijdje verzorgd worden door hun ouders, voordat ze helemaal op hun eigen benen moeten staan. De komende tijd staat er voor de kuikens vliegles en voedsel zoeken op het programma. Deze lessen zullen vooral door meneer Merel verzorgd worden. Mevrouw Merel kan ondertussen misschien al weer met een nieuw legsel beginnen. Wanneer ze daar aan begint blijft voor ons natuurlijk de vraag.  

In de wacht 

Voor ons is het tot die tijd wachten tot er weer meer actie is op de schedel van de Schotse hooglander. Zou het merelkoppel zich aan nog een legsel wagen? Het is nog vroeg in het seizoen, dus wie weet. Voorgaande jaren zijn er op deze locatie meerdere legsels geweest, in 2019 zelfs drie legsels! Helaas bleek toen het tweede legsel niet succesvol, het nest werd twee dagen na uitkomen van de eieren leeggeroofd. Het broedseizoen van de merel loopt tot in juli dus wie weet wat dit jaar brengt? 

Ondertussen blijven we turen naar het lege nest en hopen we op een tweede legsel. Met een beetje geluk zien we de kuikens nog voorbij komen op de camera's van de vijver, waar ook meneer en mevrouw Merel vaak te vinden zijn. Kijkt u mee?

Foto: Jelle de Jong

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs