Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Lang geleden ergens ver weg in Woold

Mark Hessels | maandag 29 juni 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 796x

🦉 [K2] Mama, mama, ik heb, ik heb…, mama, mama, luister nou, ik heb een hele hoop vragen over vandaag, mama, MAMA, !!MAMA!! [V] Ja, rustig maar jongen, slik eerst deze hele woelmuis maar eens door dan is dat getetter in ieder geval even stil…. [K2] Maar MAMwamwamwam….[eindelijk even stilte]

[V] Nou jongen, gaat het weer een beetje ? Wat had je nou allemaal over vandaag ?


[K2] Nou ja, K1 en ik zaten dus gewoon een beetje te soezen en ineens hoorden we allemaal stemmen en ging dat gat waar papa en jij steeds door gaan dicht en toen kwam er een grote hand naar binnen en die greep me zo bij mijn poten en wat ik ook deed, het hielp niks, ik werd er zo uitgevist en in een emmertje gestopt. Nog geen halve minuut later zat K1 opeens ook weer naast me.


[V] Oh god, dat herinner ik me ook nog van vroeger. En toen ?


[K2] Nou, na wat gestommel ging dat emmertje weer open en wij samen blazen en sissen, maar ik geloof niet dat ze heel erg onder de indruk waren, want daar hing ik al weer in de lucht. Nou toen zat er een kerel in mijn oksels te kijken en iets te mompelen van ‘zo, mooi schoon’ of zo. Ja en toen ging het me allemaal wat te snel en opeens zat ik weer terug in dat emmertje.


[V] Tjonge, jonge wat een avontuur en K1 dan ?


[K2] Ja, die was opeens weer weg en toen ie terugkwam dacht ik, er is iets veranderd aan jou, maar wat ? En opeens zag ik het. Hij had net zo’n ring als papa en jij om zijn poot en er stond 5.586.161 op. Alleen hadden ze zich vergist en de ring aan zijn linker poot gedaan. Ha, ha, geen gezicht, hi, hi…


[V] Tja, bij mensen weet je het nooit, soms zit er een reden achter die zelfs wij niet begrijpen.


[K2] Ja en toen keek ik naar mijn eigen poten en daar zat ook zo’n ring omheen. Alleen bij mij stond er 09198SS op. Geen idee wat dat betekent.


[V] Nou dat lijkt me sterk. Volgens mij moet het in ieder geval met 5.5 beginnen. Of had die man soms al iets gedronken voor het ringen ? Laat mij eens kijken naar je poot ?
Kijk zie je, je moet hem niet op z’n kop aflezen. Jij hebt nummer 5.586.160, dus één nummer eerder dan je brusje.
Nou en hoe zijn jullie dan weer terug in de kast gekomen ?


[K2] Nou eigenlijk op dezelfde manier, alleen meteen toen we in de kast waren zijn we allebei op ons rug gaan liggen met de klauwen omhoog, zoals jij dat voorgedaan had, maar volgens mij was het al niet meer nodig, want de stemmen gingen steeds verder weg en toen waren we weer met z’n 2-en. Ik vond het al gauw lang genoeg geduurd hebben en ben weer lekker in een hoek gaan staan, maar K1 heeft nog wel een tijd gelegen met zijn klauwen in de lucht….


[V] Nou het is maar goed dat ik niet thuis was en dat ik het allemaal niet voor een tweede keer heb hoeven meemaken.


[K2] Ja, maar mama, ik heb eigenlijk nog veel meer vragen…


[V] Zucht, nou nog eentje dan en de rest vraag je straks maar aan je vader, want ik moet ook dringend weer gaan jagen….


[K2] Nou K1 en ik kunnen sinds kort over dat gekke tussenschot klimmen. Terug is nog wel een beetje lastig, maar gelukkig kijkt er verder niemand mee.
En nou stond ik laatst op mijn tenen voor dat gat waar papa en jij steeds door heen gaan en ik zag daar buiten nog veel meer wereld dan hierbinnen. En hoe zit dat dan en gaan wij daar dan straks ook heen en wanneer dan en moet ik dan net zo hard gillen als papa en moeten K1 en ik dan zelf muizen gaan kopen in de winkel en mi…


[V] Ja, rustig maar, rustig maar, ik snap dat het een drukke dag is geweest en dat er een hoop aan het veranderen is in jullie beschermde leventje, maar rustig aan en stap voor stap, dan wordt het je vanzelf allemaal duidelijk.
Ga nu maar gewoon even lekker die muis zitten verteren, dan ga ik eens kijken waar je vader weer uithangt….

Note: Dit verhaal is geheel verzonnen en iedere gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op zuiver toeval.

 

Vergeet ook niet de prachtige vlog die hier bij hoort te bekijken !

K2 neemt zich voor dit gezicht nooit meer te vergeten (Foto: Bernice Goffin)

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs