Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Kwartetten

Linda Persoon | zaterdag 6 april 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 50x

Mag ik van jou, in de categorie ‘Torenvalk Eieren’, ei nummer 4? Kwartet! Is met het vierde ei dit legsel compleet of zullen er nog meer eieren volgen?

Hint

Een gemiddeld torenvalklegsel bestaat uit 4 tot 6 eieren, hoewel er ook enkele gevallen van grotere broedsels bekend zijn.
Nog een of twee eitjes erbij zou dus best kunnen, maar het is ook mogelijk dat alle eieren al gelegd zijn. Het is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen of er nog een eitje zal volgen maar er is wel een kleine hint die Mevrouw Torenvalk ons daar over geeft: broeden.

Voorspelling

De torenvalk begint te broeden zodra het voorlaatste of laatste ei gelegd is. Dit doet ze om te zorgen dat de jongen zo’n beetje tegelijk uitkomen en er geen al te groot leeftijdsverschil tussen de jongen zit. Zie je Mevrouw Torenvalk dus aanstalten maken om serieus op de eieren te gaan zitten, dan is het moment daar. Er volgt dan nog hooguit 1 ei. Op die manier kunnen we toch een klein beetje voorspellen of we straks naar een kwartet (4), kwintet (5), sextet (6) of een nog groter clubje torenvalkjes zullen kijken.

Zondag?

Gisteravond heeft onze dame een paar uur op de eieren gezeten, vannacht was ze er weer vaak af. Zou ze al begonnen zijn of toch nog niet? En volgt er nog een ei of blijft het bij dit kwartet? Als er nog een ei bij komt verwachten we dat zondag rond het middaguur, hou rond die tijd de camera weer goed in de gaten!

Clip door onze clipmaker Emil


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Torenvalk Alle Beleef de Lente blogs