Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Fotograaf: Manon Meester

Door Saskia Wijte
Beleef de Lente

Kuikens!

Saskia Wijte | vrijdag 31 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 83x

Het is gelukt! We hebben toch nog kuikens in beeld dit jaar. De kraakpartij van de grote Canadese gans heeft 2 nakomelingen opgeleverd. Maar naar verwachting zullen we al snel afscheid van ze gaan nemen.
Fotograaf headerfoto: Manon Meester

Eerder in deze blogserie schreven we dat we voor het einde van de maand kuikens verwachtten. En op de valreep kropen beide kuikens uit het ei. Gisteravond liet het eerste kuiken zich zien, en vandaag volgde nummer 2. In beeld was goed te zien hoe er een gat werd gemaakt in het ei. En al vlot volgde kuuk 2.

Snel afscheid

Ganzen zijn nestvlieders. Dat betekent dat de kuikens, op het moment dat ze uit het ei komen, al voor een deel in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Ze hebben hun ogen al meteen open, hebben een donsvacht en kunnen zelf voedsel zoeken. Kort nadat ze uit het ei komen worden ze door de ouders meegenomen, op zoek naar eten. Pa en ma blijven nog wel een tijdje in de buurt om ze warm te houden en te beschermen voor gevaar.

Dat betekent dat we waarschijnlijk al zeer snel afscheid gaan nemen van onze CG-kuikens. Binnen nu en enkele dagen zullen ze de sprong wagen en 9 meter naar beneden springen om het water te bereiken. We hopen op mooie beelden!

Naar alle verwachting betekent dit ook dat deze camera over niet al te lange tijd offline gaat. Maar ook hier een slag om de arm, want je weet het maar nooit bij deze camera ;)

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs