Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Ma houd haar kuikens lekker warm.

Door Leo Daanen
Stork

Kuikens

Leo Daanen, STORK | dinsdag 28 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 776x

Al een paar dagen kijken we nu op een ooievaarsnest met 4 kuikens en 1 ei. Worden het vijf kuikens ??

23 april.

Als je al een tijdje naar broedende ooievaars zit te staren ben je het wel een keer zat. Wat je dan wil zien is kuikens, of ook wel wiebelkopjes genaamd, hé Kroeskarper ! En ja hoor 23 april om 21.38 uur kon je mooi zien hoe kuukje nummer 1 de deksel van zijn/haar huisje opende. In een keer met een trap klapte de deksel van het ei af en een minuutje later spartelde het kuukje al wat rond.

Tweeling

Ik zelf heb de gehele avond tot 00.30 uur nog zitten turen of er nog een Brusje (broertje of zusje) bij kwam. Het was wel erg spannend weer en daar krijg je dorst van en ik zat op dat moment, na eerste kuiken, te proosten met een biertje. Maar ja als het zo laat wordt, pak je er nog een en nog een en . . . . . Toen kwam ik erachter dat ik moest stoppen, ja zowel met bier drinken als met kijken haha, want met de IR lamp was weinig te zien. Maar met eieren keren geen tweede of derde kuiken meer gezien. En dan in de morgen van 24 april, als Ma eindelijk opstaat, trom geroffel . . . . . en ja hoor een tweeling erbij. Er lagen in een keer drie kuukjes te spartelen, Leuk zeg, iedereen blij en opgelucht.

Ei 5

Tsja het is nu maandag middag 27 april, ik zit achter mijn pc, effe wachten deze wil ik even uitleggen. Iedereen zegt altijd ik zit achter mijn PC, raar toch, ben je deze aan het aansluiten of zo want aan de achterkant zitten de kabels, of wat doe je achter je PC ?? ik zit altijd vóór mijn PC, maar goed.

Oké nog een keer, het is maandag middag 27 april 14.57 uur en ik zit vóór mijn pc het blog voor dinsdag 28 april te schrijven. Ik heb twee beeldschermen (zie foto) en rechts had ik de ooievaar in beeld. Plots terwijl ik zit te typen, gaat Ma staan en keert ei 5 en Mod 33 en ik (zie chat) reageren beiden Zag je het Leo zegt Mod 33 er zit een gat in het ei. En ik zei meteen hetzelfde ongeveer tegelijker tijd. Dus heb ik ter plekke 15.15 uur mijn blog maar aangepast haha. Dus wat ik eigenlijk over Ei 5 wilde zeggen, komt het nog uit, of is het niet bevrucht of goed bebroed ?? Deze vraag is nu wel LIVE ter plaatse beantwoord denk ik. Of dit kuiken, mits het er komt het zal gaan redden is de vraag, maar dat zien we dan wel weer. Als het maar een keer zou gaan regenen, zou voor iedereen, de natuur en de ooievaars heel welkom zijn. We wachten af, misschien als mijn blog morgen 10.00 uur online staat is het kuukje vijf er al wel. Ik wens het nu alvast heel veel sterkte toe.

Koningskuukje

Aanvulling: En dan heb ik tweemaal mijn blog gewijzigd en kijk ik weer op mijn rechter scherm en dan is ons Koningskuukje al geboren haha. Dus mijn blog valt een beetje in duigen, vandaar even de aanvulling KONINGSKUUKJE.

Dus nee geen appeltjes van Oranje, maar Kuukje van Oranje ;-)

Groetjes, Leo.

Foto Leo: Links blog voorbereiden in word, rechts ooievaar met gat in ei 5

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs