Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Kuiken 4 begraven in het mooie prachtige Niersdal.

Door Leo Daanen
Stork

Kuiken 4 te zwak

Leo Daanen, STORK | vrijdag 8 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 742x

Velen kijkers en chatters zagen het al aankomen, kuiken 4 gaat het niet redden.

De natuur is zoals die is

Het kuiken, wat we steeds kuiken 4 noemden is ongeveer 1,5 dag later geboren dan de eerste 3 en deed in het begin best goed met de anderen mee. Maar dan toch kon het de groei van de anderen niet bijbenen net zoals dat met kuiken 5 zo ging. En ja, als die brusjes dan sneller doorgroeien en jij niet mee kan, dan ga je het niet redden. De natuur is zoals die is en heel vaak zie je (ook hier) dat de sterkste dan overleven. Dat is zeker voor de voortplanting van de soort zoals het ook hoort eigenlijk, hoe wrang het soms ook is. Want de soort, in dit geval de ooievaar, krijgt zo een sterke populatie en kan zich zodoende prima voortplanten.

Niersdal

Natuurlijk kan je zo’n kuiken niet op een openbaar plein laten liggen, dus Joba (die dichtbij woont) is er gisteravond met de fiets heen gegaan en heeft het kuiken meegenomen. Wat we ook altijd met de andere kuikens gedaan hebben, doen we dus ook met dit kuiken. Mihari, Kroeskarper, Joba en ik hebben het kuiken vanmorgen om 10.00 uur in het prachtige Niersdal begraven. Ma wilde eend met haar 10 kuikens kwam ook even langs ;-)

Groetjes, Leo

Foto Leo: Ma wilde eend komt parmantig haar kroost van 10 stuks even laten zien.

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs