Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Komt dat zien…. Of toch niet?

Rianne Pickert | woensdag 1 april 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 742x

Ze weten het toch weer spannend te maken die kauwen…. Krijgen ze een mooie nieuwe kast met de camera aan het plafond, gaan ze de hele boel weer dichtbouwen! Nog even en de takken verbergen het beeld van de camera. Krijgen we dan toch een herhaling van vorig jaar?

Balkonscène

Het is niet te hopen, vorig jaar was het meer gissen en raden dan de kauwenlente beleven! Maar, elk nadeel heeft zijn voordeel zeggen we dan, de bouw is serieus begonnen. Zoals het er nu bij ligt hebben de kauwen een mooie drempel gemaakt waarop ze kunnen zitten om naar buiten te kunnen kijken. Misschien is dat precies wat ze wilden en blijft het bij dit balkon. Daarnaast lijkt het er nu op dat het rechter kastgedeelte de voorkeur heeft, maar dat kan morgen zomaar weer omgekeerd zijn.

Spiegel

Het blijft mij verbazen hoeveel die kauwen in de camera kijken. Ze zien hoogstwaarschijnlijk hun eigen reflectie. Nou heeft iedereen wel een filmpje gezien van een dier dat zichzelf in een spiegel ziet en de gekste reacties geeft. De een valt de reflectie aan, de ander schrikt zich een hoedje. Nou zijn er een aantal slimme dieren zoals olifanten die zich realiseren dat ze niet naar een vreemdeling kijken, maar naar zichzelf. Dit blijkt bij kauwen ook zo te zijn. Zo heeft iemand een keer wat kalk op het hoofd van een kauw gedaan, en deze kauw probeerde het in de spiegel kijkend met zijn poot weer te verwijderen. Wie weet zien we straks een kauw zijn ‘’haar’’ goed doen in de camera….


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs