Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Kleine uiltjes

Anjo Schouten | zaterdag 10 juni 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 146x

Worden groot. Hoewel dat voor steenuilen niet echt opgaat, die blijven klein. Maar onderschat die kleintjes niet. U heeft het gezien, welks een woeste jagers het kunnen worden. En beresterk. Inmiddels is dat wel algemeen bekend. En al die drukte voor de camera's, je moet wel van ze houden.

Kostelijke beelden

Het feit dat ze vorig jaar niet in beeld waren is hen wel vergeven. Zeg nu zelf, dit is toch een prachtig seizoen? Afgelopen week de eerste moedige stapjes op de tak, en dan, ineens een eerste vlucht. De reacties in de chat waren grappig. "Vloog er nu eentje weg?" Ja, en die komt wel weer terug. Vaak gaat een eerste vlucht gepaard met een 'oepsie' momentje. Maar het kuiken leek te denken: nu ik hier toch sta... Als het vingers had gehad, dan was ie met twee vingers in de neus weggevlogen.

Het klimmen

Met enige afgunst kijk ik toe, hoe ze met die vlijmscherpe klauwtjes gewoon de schuine tak ophollen. Het was gisteren werkelijk van de hak op de tak...ehm nee, dat is de chat. De uiltjes zelf gingen van de tak op het dak. Soms maande vrouw hen met een kort kefje wel bij de kast, of liever binnen te blijven. Tja, steenuilen lijken chronisch eigenwijs. En de jeugd denkt de wereld aan te kunnen. Ik raad u aan, blijf het volgen, de uilensoiree is wel het leukste theater. Maar blijft niet zo lang als Soldaat van Oranje, dat u het maar weet.

Foto: Frank Höngen


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs