Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Merel

Toon alle blogs & vlogs

KIEKEBOE

Engbert BDL | zaterdag 20 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 583x

Wat worden we toch vreselijk verwend met deze kast. De afgelopen dagen ben ik met een collega tientallen Bosuil kasten in het Gooi gaan controleren op enige activiteit. En wat schets onze verbazing…….

Werkmethode


Met een speciale digitale camera op een lange stok met daaraan verbonden een klein beeldscherm wat we in de hand hielden hebben we zo een twintigtal kasten met een bezoekje vereerd. Heel voorzichtig naar de boom sluipen om zo min mogelijk verstorend geluid te maken (u weet dat bosuilen verschrikkelijk goed kunnen horen) dus elk ongewenst geluid is ongepast. Met de camera in het vlieggat kijken en zo snel mogelijk een inschatting maken of de kast bezet is en zo ja wat zien we dan.


Een op de vijf kasten gaf enige roering, hetzij dat moeders (waarschijnlijk)  alleen aanwezig was, één keer zagen we eieren en ook al enkele jongen. Maar merendeels hebben we geen bewoning kunnen vaststellen. Voorzichtig kunnen we vaststellen dat het dit jaar droevig gesteld is met de Bosuilen stand in het Gooi. Komende week zullen we nog een aantal kasten met een bezoek vereren, en mocht daar nog iets speciaals uit tevoorschijn komt laat ik dat hier weten.


Mazzelkonten…….


Hoeveel mazzel hebben we dan niet dat er in deze kast elk jaar een paartje bosuilen voor onze ogen de eieren uitbroed, dat we hun kroost geboren zien worden en mogen meegenieten bij het grootbrengen ervan.

Blijf vooral genieten.


EngbertVind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs