Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Keek op de week, aflevering 8

Ronald van Harxen, STONE | zondag 23 april 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 142x

Vorige week waren we een beetje bezorgd of de muizen niet opraakten, gezien de ruime aanvoer in de eerste weken. Deze week kwam het antwoord: bij lange na nog niet. Bij de 24 muizen tot en met vorige week kwamen er maar liefst 14 bij: 10 ware muizen en 4 woelmuizen. Gemiddeld twee muizen per dag!

Voeg daarbij de 63 larves en 20 rupsen die verspreid over de week werden aangevoerd, dan kunnen we met een gerust hart stellen dat ze verwend wordt, onze dame. Pascal en Anjo schreven het ook al: het is een bijzonder stel, deze twee. 's Mans cateringcapaciteiten zij nu al bijna legendarisch, net als de onverzadigbare honger van zijn eega.

Bedelsnurken

Heeft u haar al horen bedelsnurken? Ik heb de chat van de afgelopen week er 'even' op nagelezen (tjonge, jonge ... ) en (Ctrl-F doet wonderen) 7 keer bedelsnurken geturfd, 7 keer bedelen en 39 keer snurken. In die laatste zat dan nog ook een heel gesprek over de snurkkwaliteiten van de partner van een van de chatters, als ik me niet vergis. Bij elkaar mag het geen naam hebben, dat gebedelsnurk. We herinneren ons vast nog het gesnurk van de dame in Winterswijk. Daar verging horen en zien ons soms. Alweer zo'n aspect waarop dit paar zich onderscheidt. Wat mij betreft mag dat zo blijven.

Bezoek

Van alle bezoekers die Geert heeft weten te clippen vind ik die van de gekraagde roodstaart toch wel de bijzonderste. De onnozelheid van het diertje deed me terug denken aan die gedenkwaardige dag in mei 2007 op de eerste BdL-locatie, in Harreveld. Net terug uit het warme zuiden en op zoek naar geschikte huisvesting voor hem en zijn aanstaande bruidje, gebeurde er iets dat hij niet helemaal had voorzien. Ik zal niet verklappen wat er zich vervolgens afspeelde, maar in de broedruimte horen we vrouwtje bedelsnurken. Zij wist vast wat er aan zat te komen! Nieuwsgierig geworden, klik hier!

Uilenliefhebbers opgelet!

Gisteren hebben Theo, Pascal en ondergetekende, geassisteerd door Annemarie B. en Jouke A. de verzending van zo'n 750 Uilen 12 ter hand genomen. Een beste klus, maar het 'kindje' mag er zijn: 112 pagina's met de meest prachtige foto's en boeiende uilenverhalen. Over steenuilen uiteraard, maar ook de bosuil, oehoe, kerkuil en de dwergooruil komen voorbij. Eind van de week moet hij bij alle begunstigers en abonnees in de bus vallen. Wat ... nog geen begunstiger of abonnee en wel trek in Uilen? Wordt dan begunstiger van STONE en betaal voor 2022 dan ontvangt u het per kerende post. Voor een abonnement: stuur een mailtje naar uilen@steenuil.nl. Denk eraan uw adresgegevens te vermelden.

Alvast veel leesplezier!


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs