Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto: Sivia van Straten Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Keek op de week 18

Ronald van Harxen, STONE | zondag 2 juli 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 138x

Het zal niemand zijn ontgaan dat de geweldige beelden die we de afgelopen maanden weer hebben mogen aanschouwen, mogelijk zijn gemaakt door Vogelbescherming Nederland. De kosten daarvoor worden gedragen door de leden van Vogelbescherming, door u en ik. De rest van de wereld kijkt gratis.

Een steentje bijdragen

Het is geweldig dat dit in deze tijd nog steeds zomaar kan: maandenlang ergens van genieten zonder dat er ook maar één cent betaald hoeft te worden. Maar misschien is het ook geweldig als niet alleen u en ik een bijdrage leveren, maar ook al die mensen die er nog niet aan gedacht hebben lid te worden. Vogelbescherming - de naam zegt het al - beschermt vogels. Dat was niet alleen nodig in 1899 toen Vogelbescherming werd opgericht, maar ook nu nog. Met uw lidmaatschap draagt u daar een steentje aan bij.

Aandacht voor de steenuil

Er is nog een goede reden om juist nu lid te worden: maar liefst 6 pagina's over de steenuil in het juni-nummer van het blad Vogels. Als u lid wordt voordat nummer 4 uitkomt, krijgt u het juni-nummer gratis thuis gestuurd. Het verhaal is opgebouwd aan de hand van een interview met Pascal en mij (met foto!) over ons onderzoek in de Zuidoost-Achterhoek, waar ook de camerakast hangt. Nog een goede reden om lid te worden, ja toch?

Wilt u zeker weten dat u uw geld goed besteedt, kijk dan eens op de site van Vogelbescherming bij de actuele berichten. Daar leest u zelfs een iets uitgebreidere versie van het artikel online. Al weer gratis, het kan niet op. De échter liefhebbers gaan uiteraard voor de papieren versie, ja toch?

Steun voor STONE

Met uw bijdrage steunt u indirect ook de steenuilen. STONE en Vogelbescherming onderhouden al sinds de oprichting van STONE in 1997 een warme relatie en Vogelbescherming heeft sindsdien menig project van STONE financieel ondersteund. Afgelopen februari nog het symposium en de landelijke steenuilendag. Maar ook het magazine Uilen en andere STONE-uitgaves mogen steevast rekenen op een bijdrage. 

Twee kwartjes

Ik heb het even nagezocht, maar een jaar lidmaatschap kost maar € 29,50, iets meer dan twee kwartjes per week. Behalve dat u van maart tot en met juli als 'witkijker' het intieme leven van de steenuil kunt volgen, ontvangt u vijf keer per jaar het blad Vogels, het tijdschrift van Vogelbescherming. Het staat vol met interessante verhalen over vogels en is geïllustreerd met prachtige foto's. Alleen die geweldige groene specht op blz. 32-33 maakt het de moeite waard. Slim gedaan, precies in het midden. U haalt het nietje los, lijstje eromheen en u hebt iets aan de muur van uw toilet waardoor gasten net even iets langer blijven zitten. En dan heb ik het nog helemaal niet over de steenuil op de cover (zie hieronder).

Zegt het voort!

Wat Vogelbescherming met uw en mijn bijdrage doet, leest u op hun site. Neem gerust een kijkje en laat u inspireren. Er zijn veel manieren waarop u kunt bijdragen. Niet alleen de steenuilen zijn er bij gebaat. Warm aanbevolen en zegt het voort!

Foto in de kop: Silvia van Straten, Meddo. De steenuilen hebben daar hun nest onder de pannen van een oud kippenschuurtje en steken regelmatig hun kop boven het maaiveld uit,


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek co├Ârdineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs