Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Bliek

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Pimpelmees

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Visarend

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Steenuil

Geen broedsel

Vijver

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Bosuil

Geen broedsel

Gekraagde roodstaart

Toon alle blogs & vlogs

Kapotte en afgevallen kasten

Peter de Vries, NIOO | zondag 8 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 682x

Hier op het NIOO zijn de voorbereidingen voor een nieuw broedseizoen aan onderzoeken in volle gang. Maar voordat we echt van start gaan moet er nog wel wat 'achterstallig onderhoud' gedaan worden. Dus ging een team van het NIOO met hamer en handenvol spijkers de Hoge Veluwe op. Timmertijd!

Tijdens onze jaarlijkse avondcontrole op de Hoge Veluwe worden alle kasten bezocht en indien een kast kapot is of van de boom is gevallen dan noteren we dat. Hiervan maak ik een lijstje en met dat lijstje in de hand zijn we afgelopen woensdag naar de Hoge Veluwe gereden. Met - naast dat lijstje - een hele bult (deels) nieuwe kasten en hamers en spijkers.

In totaal waren er ongeveer 30 kasten waar iets mee aan de hand was. Dus in teams van twee personen op de fiets geklommen en met een laddertje en ons timmergereedschap al deze kasten afgegaan. Het resultaat is dat het broedseizoen nu echt kan en mag beginnen. Wij zijn er helemaal klaar voor, nu de mezen nog.

Oh ja, al die kapotte kasten nemen we mee naar het NIOO waar ze eerst op een grote stapel komen te liggen. Ergens in de herfst gaan ze naar een werkplaats en daar repareren ze deze gebruikte kasten.

Hieronder op de foto de grote stapel oude, kapotte kasten (van meerdere tereinen, dus niet alleen van de Hoge Veluwe!) die bij ons liggen te wachten op reperatie...


NIOO

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) doet fundamenteel en strategisch ecologisch onderzoek. Met meer dan 300 onderzoekers en studenten is het NIOO één van de grootste onderzoeksinstituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De NIOO-ers bestuderen organismen, populaties, levensgemeenschappen en ecosystemen. Samen onderzoeken ze de volle breedte van planten-, dier- en microbiële ecologie, zowel op het land als in het water. Bezoek de website van NIOO


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Alle Beleef de Lente blogs