Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Door Christ Grootzwagers
Natuurvereniging Ken en Geniet

Jubelstemming

Christ Grootzwagers | woensdag 14 augustus 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 962x

We hebben iets te vieren op locatie Dongen, een paradijselijke tuin, die vele bezoekers trekt. We hebben al vele soorten vogels voor de camera's gehad en daarmee gaan we u verrassen. 5 jaar staan er nu camera's opgesteld in de tuin van Peter en Ellie, 5 jaar zijn we hier te gast.

Een mod als blogger

Poeh, hoe ging dat nu, een blog schrijven, het is alweer even geleden, Roos schreef hier namelijk met volle overgave de blogs en om die te evenaren, tja, dat valt niet mee.

We vieren een feestje, 5 jaar lang kunnen we hier in de tuin al meekijken, al die tijd staat Peter voor Beleef de Lente klaar. Iets waar we hem en zijn vrouw Ellie bijzonder dankbaar voor zijn, want wat hebben we al veel soorten vogels gezien, wat hebben we al die jaren kunnen genieten en zo leerden we de diverse vogelsoorten beter kennen.

Peter is begenadigd lid van de plaatselijke Natuurvereniging Ken en Geniet, iets wat hem gestimuleerd heeft, om zijn voormalige plantenkwekerij om te bouwen tot een schitterende natuurtuin.

Vogelsoorten

Waar begon het mee, in 2015 werd de eerste camera geplaatst bij zijn kerkuilen, dat was meteen een daverend succes.

Ook bij de steenuilen kwamen er camera's en ook die steenuilen deden hun best.

De koolmees is een nestkastvogel bij uitstek, dus ook die mocht niet ontbreken en is al die jaren een echte kaskraker.

De roodborst stond ook op het lijstje, maar wilde niet meewerken, dus werd de camera verplaatst naar de nieuwe ijsvogelwand en de ijsvogel kwam in beeld. Het zorgde voor onvergetelijke momenten. Hopelijk doet die volgend jaar weer mee. 

De eerste spreeuwenkast werd geplaatst en gelijk ook bewoond, we zien het leven van deze prachtige vogel.

Vorig jaar nog, stond de camera, die nu gebruikt wordt voor de voedertafel een kwart slag gedraaid, naar de nestholte van de groene specht, welliswaar zonder binnenbeelden, maar wel met deze schuwe vogel regelmatig in beeld en ook de jongen.

Tijdens de 5 seizoenen kwamen er in Peter zijn tuin nog veel meer vogels voorbij, het kraken van de kerkuilenkast, hoeveel keer hebben we dat al niet meegemaakt. Holenduiven enkauwen, ze konden allemaal nestruimte gebruiken.

Voedertafel

Dit jaar mogen we voor de eerste keer meekijken bij de voedertafel, het begon als een spontane actie van Peter, in afwachting eigenlijk van de groene specht, toen die gast niet op kwam dagen om te broeden, leek het iedereen leuk om de voedertafel te blijven volgen, met succes, want vele vogels melden zich. Sommige vogels waren we minder blij mee, maar zorgden wel voor spektakel, zoals de sperwer. De oplettende kijker ontdekte steeds meer, muizen, ratten, een konijn, de grappige eekhoorns, een egeltje, het kwam allemaal even langs.

Plannen

Toen ik Peter deze week sprak, liep hij alweer met nieuwe plannen voor volgend jaar. Hij had al een prima nieuwe plek uitgezocht, voor de plaatsing van een nog mooiere voedertafel, tenminste als je nog over een voedertafel mag spreken. Een plek met een rustige achtergrond, waar de vogels nog beter tot zijn recht komen. Dat zijn echter plannen, waar we toch nog even op moeten wachten.

Kijken

Voor nu is het nog steeds goed opletten, tippen en genieten, er komt nog veel langs en we mogen nog blijven kijken tot de laatste vogel is uitgezwaaid, dus we kunnen nog even kennen en genieten.

Team voedertafel bedankt

Blogster, clipmakers en natuurlijk Peter en Ellie bedankt, hopelijk mogen we nog vele jaren meeleven, met hetgeen er in het Dongens paradijsje gebeurt. Allen veel plezier met het bekijken van de diverse filmpjes, een bescheiden feestje, echt Beleef de Lente.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs