Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Jong geleerd ...

Wim van Nee, STORK | zondag 8 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 799x

Soms komen werk en vrijetijdsbesteding ineens dicht bij elkaar. Dat overkwam mij afgelopen week.

In het dagelijks leven ben ik groepsleerkracht op een heel leuke basisschool in het Drentse Nieuw-Amsterdam. Bij ons op school werken we met Nieuwsbegrip, een methode die zeer veel scholen gebruiken bij begrijpend lezen. Het uitgangspunt is steeds een actuele nieuwstekst, waar dan in de klas van alles mee gedaan wordt. Afgelopen week was tot mijn verrassing Beleef de Lente het onderwerp.

De kinderen zijn gaan snuffelen in alle leuke clipjes die intussen gemaakt zijn. Wat zijn dat er al veel!  We hebben samen gekeken naar de speciale Nieuwsbegrip-nieuwsuitzending van deze week, gemaakt door het Jeugdjournaal. Deze uitzending is niet openbaar, maar misschien heb je zondag 1 maart het Jeugdjournaal gezien. Ook daarin was uitgebreid aandacht voor Beleef de Lente (klik hier om de uitzending te zien).

Heb je al eens gekeken bij In de klas, rechts bovenaan op deze pagina? Hier vind je lestips, werkbladen en links naar de leukste filmpjes. En kijk vooral ook eens op de Facebookpagina Vogels in de klas. Van harte aanbevolen voor iedereen en voor leerkrachten en kinderen in het bijzonder.

… is oud gedaan

Intussen gaat ons ‘oude’ ooievaarspaar rustig door. Ze bouwen aan het nest en ze paren. Ze weten inmiddels hoe het werkt, levenservaring genoeg.

 

Wim van Nee
STORK


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs