Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Je staat op mijn poot

Mark Hessels | zondag 5 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 713x

🦉 [K2] K1 ben je wakker ? Hallo! Ben je wakKER? [K1] Uhh… ja nu wel ja, je wordt bedankt. En wat was er nou waarvoor ik wakker moest worden? [K2] Je staat al bijna 2 uur op mijn poot en ik was er langzaam wel een beetje klaar mee….
Alles lekker samen doen....

[K1] Oh, sorry, soms staan we zo dicht tegen elkaar aan dat ik niet eens precies weet van wie welke poot nu eigenlijk is.


[K2] Ja, we zijn wel een beetje klef, wij twee. Gelukkig ziet verder niemand dat hier in de kast. Hoe zou dat toch komen dat wij bijna alles samen doen ?

[K1] Tja, weet ik eigenlijk ook niet. Ik heb af en toe zo’n klein stemmetje in m’n hoofd die dingen zegt die ik zou kunnen doen en van het begin af aan zei dat stemmetje dat we voorlopig maar een beetje tegen elkaar aan moesten staan. Maar jij doet het zelf toch ook….

[K2] Ja, ik heb ook zo’n stemmetje in m’n hoofd, maar ik doe ook vaak maar gewoon na wat jij doet, of mama of papa, gek he…., zou dat altijd zo blijven ?

[K1] Tja, ik weet ook niet of dat normaal is. Daar zou iemand eens iets over moeten schrijven….

[K2] Tja, alleen jammer dat we allebei niet kunnen lezen….

[K1] [Diep nadenkend]……

[K2] Waarom ben je nou opeens zo stil ?

[K1] Oh, ik zat gewoon na te denken over al die dingen aan de andere kant van het grote gat. Denk je dat wij daar ook ooit heen zullen gaan ?

[K2] Pff….ik moet er niet aan denken. Ik zit eigenlijk wel prima hier. Gezellig samen met jou, prima catering, wat wil je nog meer….

[K1] Tja, en toch denk ik steeds vaker, er moet toch meer zijn dan in zo’n houten kist zitten en jezelf volproppen met muizen…. Ik wil graag iets doen met m’n leven.

[K2] Tjonge, wat een diepzinnige gedachten, je kan wel merken dat jij de oudste bent…. Maar wat wil je dan doen, blogs gaan schrijven voor Beleef de Lente of zo….? Ha, ha, ha….. lekker belangrijk werk…. hi, hi…

[K1] Ja, ik weet het ook niet precies, maar ik merk gewoon dat de drang om naar buiten te gaan en zelf te ontdekken wat daar allemaal is steeds groter wordt…. Ik denk dat ik vandaag of morgen gewoon eens ga proberen om door dat ga……ssst, stil, bukken! Hij zit er weer !!

[K2] [fluisterend] Wat zag je….toch niet die boze achterbuurman he ?

[K1] [nog zachter] ssst, hij zit er nog steeds en kijkt boos naar ons….. Oh, ik ben zo bang, waar is m’n mama nu toch, nu ons leven zo in gevaar is…..

[K2] [zachtjes] Kom snel naar de achterkamer K1, misschien weet ie niet dat we hier zitten….

[K1] Oh, als ie nu maar niet naar binnen komt….

[stilte]

[en nog meer stilte]

[K2] [heel zachtjes] Denk je dat ie al weg is ?

[K1] [piepend] Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik dat stemmetje dat zegt dat het buiten leuk is voorlopig maar weer ga negeren….

[K2] [heel zachtjes] Nou, anders ik wel, ik weet zeker dat ik op z’n vroegst over een week naar buiten durf, maar dan nog alleen als jij eerst gaat….

[K1] Nou plak er dan nog maar een dag extra aan vast….

(note van de redactie: wordt 13 juli a.s. dus)

[K2] Zullen we toch nog eens voorzichtig buiten kijken…. ?

[K1] Samen ? Nou OK dan, kom, stilletjes…..

[K2] Zucht, het is toch wel mooi daar, he……

Zucht, het is toch wel mooi daar, he.....

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs