Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo: Bonte kermis in het Niersdal

Door Leo Daanen
Stork

It’s done, het zit erop

Leo Daanen, STORK | dinsdag 30 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 925x

BdL 2019 was weer superspannend hier en daar, naar alles is toch weer op zijn “pootjes” terecht gekomen.
Foto Leo: Voor de laatste keer nog een keertje vol in beeld ;-)

Bedankt

Allereerst wil ik namens ons allen Vogelbescherming Nederland bedanken, want zonder hen was er geen BdL geweest. Maar ook de twee drijfveren van BdL, Louis en Mariska, en alle mensen achter de schermen. Deze zijn ook super belangrijk, want als die vreemde vogel (Hop) weer in beeld komt, zorgden zij er telkens weer voor dat deze letterlijk in vogelvlucht van het scherm vloog.

Maar ook de gemeente Gennep niet te vergeten, want zonder dat mooie nest op dat prachtige “oude Stadhuis” hadden wij geen ooievaars in Gennep. Ook de medewerkers van de gemeente Gennep waar ik alle andere zaken mee regel bedankt. Zo ook de schoonmaakploeg, die de takken van knullige Pa op mogen ruimen en niet te vergeten hun krijtstrepen uit mogen gummen. Ook zus Maria en zwager Richard die elke keer als dat nodig is een nieuw nest vlechten en mij helpen met ringen elk jaar. Bedankt allemaal !!

 

Stork

Inmiddels kennen jullie ons allemaal wel en na een periode van chatten, bloggen en vragen beantwoorden, zijn ook wij nu wel aan vakantie toe. Vanaf begin/half februari tot eind juli zijn wij er continu mee bezig geweest en dat is een hele tijd die 6 maanden hoor. Arda, Caroline, Annemieke en Wim, hebben al afscheid genomen. Aan mij weer de eer om het geheel af te sluiten en de stekker eruit te trekken. Maar eerst wil ik Arda, Caroline, Annemieke en Wim weer bedanken met een dikke knuffel, we hebben de klus weer geklaard met ons Stork-team dit jaar. Allen weer hartelijk dank voor jullie heerlijke samenwerking, leuke en leerzame blogs en op de privé app leuke en lieve opmerkingen enz. In een woord samen te vatten: Topteam.

 

Clipjes

Ja en als jullie kijkers dan even niet konden kijken (wij kunnen alles nog terugzien), dan werd dat voor jullie altijd geregeld door middel van de clipjes. En zeg nou eerlijk, wat moeten we dan zonder onze clipmaker Jan-Willem?  Jan-Willem, je hebt het geweldig gedaan hoor, zo ook het jaaroverzicht 2019. Super bedankt voor je leuke, mooie, spontane clips. PS: Bekijk ook de eindclip van alle soorten “Beleef de lente 2019” van Astrid even, ook heel leuk gedaan hoor.

 

Moderator

Ook onze kersverse moderator 33, die dagelijks kijkers te woord stond en als er iets specifieks gebeurde ons ook daarvan op de hoogte bracht. Ze zag er wat tegenop, maar heeft het super goed gedaan. Zeker als dit je eerste jaar als moderator bij de ooievaars is. Ook een pluimpje waard, thanks moderator 33 ;-). Ook is ze live in Gennep geweest en ze genoot ervan.

 

Hoofdrol

Maar ja een nest zonder ooievaars, dat is ook niet om aan te zien, dat zie je nu wel. Moet je verbeelden dat je van februari tot eind juli naar een leeg nest zit te kijken. Of ja, naar een twintigtal stadsduiven of enkele kauwen die een takje komen pikken. Nee zonder onze hoofdrolspelers Pa en Ma ooievaar hadden we niet zo’n geweldig BdL 2019 gehad, geloof mij maar. Dus Pa en Ma, kom volgend seizoen zeker weer langs in Gennep, mits jullie niet overwinteren hier. En de kuuks, ja die zijn inmiddels verenigd met heel veel andere kuuks en trekken langzaam aan richting het zuiden. Een goede reis kuukjes, het ga jullie goed en wie weet zien we jullie ooit weer in Gennep terug.

 

Vakantie

Wij gaan nu dus ook genieten van onze vrije tijd, wat zal mijn mobiel, laptop, pc en internet een rust krijgen zeg. Zelfs de elektriciteitsmeter weet niet wat die meemaakt. Iedereen een fijne vakantie, voor wie deze nog te goed heeft en allemaal tot BdL 2020.   

Woensdagmiddag 31 juli rond de klok van 15.03 uur gaat de BdL stekker eruit.

Voor wie de ooievaars in Gennep toch wil blijven volgen, maar dan zonder chatmogelijkheid, kan dat via de gemeente Gennep. klik op de link   http://77.172.107.201:10081/Gennep/

Ook op de Stork site valt er van alles te zien en te lezen over de ooievaars en van alles eromheen. www.ooievaars.eu

 

Groetjes en tot volgend jaar,  Leo.

Ik ga nu heerlijk genieten van mijn vakantie, nu niet met ligbed op het nest, maar in mijn eigen tuin ;-)  Proost, houdoe en tot ziens.

 

Ook zo genoten van de ooievaars op Beleef de Lente?
Sms BEDANKT naar 4333 en steun Vogelbescherming eenmalig met 3 euro.

Foto Leo: Toe aan vakantie, poepoe proost allemaal.

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs