Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Is het echt al 7 maanden geleden?

Anjo Schouten | woensdag 28 februari 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 85x

Zodra de de startknop werd ingedrukt, leek het meer als gisteren. De chat werd bestormd en bij het teruglezen zag ik weer een hele stoet bekende namen. Ik moet nog even uit de winterslaap komen, dan is teruglezen best nog te doen. Leuk, weer hetzelfde team. Op naar een mooi seizoen!

De eerste tijd

Tja, menigeen vraagt waar de vorige uiltjes zijn gebleven? Geen idee. Zijn dit jongen van vorig jaar? Geen idee. Schiet lekker op, zoveel niet-informatie. Het zijn net nieuwe buren die zich niet voorstellen en geen naamplaatje aan de deur hebben hangen. Grote verschil is, hier mogen we ongestraft naar de buren gluren. We zullen het vorige stelletje zo missen. Ze waren leuk, en het mannetje was een ietwat typisch karakter. Toch durf ik best neer te zetten dat alle steenuilen leuk zijn. Moeten ze natuurlijk wel in de kast gaan broeden. Wie weet wat we met dit stel gaan beleven?

Er is nog zo weinig te zien

Dat heb je met die nachtdieren. Overdags lekker dutten in de kast of in een boom, en dan in de nacht lekker rondspoken op het erf. Als de schrik van de muizen. Misschien soms de erfbewoners wakkerhouden, al denk ik dat je wel aan dat geluid zal wennen. Zo niet, probeer dan eens een boom halsbandparkieten. Weinig te zien, een beetje geoefende uilenfan heeft het lege takstaren ook tot een kunst verheven, maar liever zien we de uiltjes. En die tijd komt nog wel, geduld.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs