Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Is er leven na 'Beleef de Lente' ?

Mark Hessels | zaterdag 25 juli 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 758x

🦉 Donderdag 23/7 ergens ver weg in Woold. [K1] Wat kijk je moeilijk K2, moet je n ei kwijt of zo, hahaha ? [K2] Er valt niks te lachen wat mij betreft, ik dacht het al een tijdje, maar weet het nu zeker; we worden al een hele tijd stiekem bekeken. [K1] Huh, wat bedoel je, hoezo bekeken, door wie ?
Beetje genant; gelukkig heeft niemand het gezien....

[K2] Ik hoorde het van de buurman met dat irritante wipstaartje. Hij had zich doodgelachen om allerlei filmpjes die van ons twee op internet stonden…..


[K1] Oh nee he, toch niet ook van dat klimmen over het schot en van die eindeloze knuffelscenes ?

[K2] Ja, alles staat er op en god weet hoeveel mensen daar naar hebben zitten kijken, misschien wel 8 of 12 of nog meer….

[K1] Zou die lange vent van die geiten daar iets mee te maken hebben, denk je ? Hij leek wel sympathiek met dieren, maar ik heb hem toch nooit helemaal vertrouwd….

[K2] Nou, ik ben er klaar mee. Ik ga vanavond de kast uit en vertrek en ik kom hier nooit meer terug. Ze bekijken het maar hier met die verborgen camera’s, wie weet zitten er zelfs buiten nog een paar….

[K1] Maar je kunt nog niet eens vliegen, laat staan jagen, dat duurt nog minstens een paar weken, waar wil je dan in die tijd naar toe ?

[K2] Oh ja, da’s ook wel een dingetje, maar ik ga in ieder geval de kast uit, want hier weet ik zeker dat er gefilmd wordt en zo gauw ik wel kan vliegen en jagen ben ik weg hier bij dat stelletje gluurders….

[K1] En waar ga je dan heen ?

[K2] Oh, ik weet niet. Ik heb gehoord dat het in Oost-Polen nog steeds erg mooi is, ik denk dat ik maar eens die kant in ga…..

[K1] Zo ver ? Ik moet er niet aan denken; ik denk dat ik gewoon lekker hier in de buurt blijf wonen. Misschien hebben ze bij de buren wel een leuke dochter. Ik blijf hoe dan ook gewoon lekker in het Woold.
Maar,… dan zien we elkaar daarna misschien wel nooit meer terug….. da’s toch ook een raar idee als je zo veel tijd samen in een kast hebt gezeten.

[K2] Tja, ik denk wel dat ik je een beetje ga missen, maar mijn besluit staat toch vast; ik ga naar het Oosten.

[K1] [Zucht]….

[K2] [Zucht]….

[K1] Waar denk je aan ?

[K2] Oh gewoon, ik zat een beetje te prakkiseren…. Denk jij dat er leven is na Beleef de Lente ?

[K1] Jeetje, wat een vraag, waar komt dat opeens vandaan ? Maar, uh ja, ik denk wel dat er iets is na Beleef de Lente, maar wat precies dat vind ik moeilijk voor te stellen….

[K2] [Zucht]….

[K1] [Zucht]….

[K2] Ik ga het allemaal wel missen; zelfs die lange vent van de geiten….

[K1] Ja, het was wel weer een heel bijzondere tijd…

[K2] Dat was het... [diepe zucht]

 

Note van de redactie: Inmiddels weten we dat het geen loos dreigement was en dat ze allebei donderdagavond de nestkast voor het eerst hebben verlaten om de camera's te onvluchten 😏. Of de plannen voor Oost-Polen ook nog doorgaan is ons op dit moment niet bekend.

Het verlaten van de kast is te zien in deze prachtige clip.

Nog één keer de buurman met het irritante wipstaartje (Foto: Mark Hessels)

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs