Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Interview met kijkers (deel 2b)

Erik Petersen | zaterdag 1 mei 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 509x

Jullie moesten er even op wachten want de kuuks kwamen ter wereld en die hadden even alle aandacht nodig. Nu de kuuks langzaam zich ontwikkelen (hier later meer over) gaan we verder met het interview met sander-san en HenkieVpk

7. Heb je zelf ook dieren?

sander-san: Ik heb thuis een kat die gek is op water.

HenkieVpk: Ik heb nog één hondje genaamd Max. Ik had er twee, maar één is er helaas overleden. Sissy, die er niet meer is, hoorde M bosuil al eerder dan ik. Dat kwam ze dan bij me melden. Maar dat was dan ook het enige want voor de rest toonde ze geen interesse in de slechtvalken.

8. Kijk je op vaste tijdstippen of ook in de nacht?

sander-san: Ik kijk graag wanneer ik wakker word en dan tot zolang het kan en in de middag of avond

HenkieVpk: Nee, door mijn onregelmatig leven als verpleegkundige heb ik geen vaste kijktijden. Het is opstaan, PC aan, koffie zetten en hup, ik kijk of er wat gebeurd is. Na mijn avonddiensten kijk ik ook altijd even. Je verwacht het niet en een heel enkele keer gaat de slechtvalk ook in de nacht wel eens op stap. Is zeldzaam hoor. Ik ben dan altijd verbaasd... Huh waar gaat die heen denk ik dan!

9. Heb je mensen in het echt ontmoet die je ook tegenkomt in de chat?

sander-san: Ja ik heb meerderen ontmoet in het echt waaronder, Coriena, Birdie, Ton , Margootje zeker wel 15 anderen. Super leuk om die mensen te ontmoeten.

HenkieVpk: Jazeker. In 2019 zijn we zelfs twee maal bij elkaar gekomen. De eerste keer op de echte Morteldag. Toen zoveel mensen ontmoet van de chat. Het was een super gezellige dag.

10. Wat mis je nog op Beleef de lente?

sander-san: Eigenlijk niets, echt wel perfect zo!

HenkieVpk: Toen ik de slechtvalk voor het eerst goed volgde vanaf 2019 had je de dagsamenvattingen in de chat. Ik vond de dagsamenvattingen geweldig en bemerkte dat de band van tussen de chatters hierdoor werd versterkt. Ik gaf me dan op als ik een dag vrij was. zat ik die dag bijna de hele dag te kijken. Ja, alles voor de dagsamenvatting. Ik wil trouwens ook Beleef de kerst of zo iets dergelijks, want als de camera's sluiten heb ik altijd een kater.

11. Beveel je Beleef de lente aan bij vrienden of familie?

sander-san: Ik raad het iedereen aan en mijn jonge nichtjes en neefjes vooral om te leren van de natuur en voroal de toekomst van de slechtvalken.

HenkieVpk: Nee, ik raad het niemand aan. Collega's kijken wel vaak even mee als ik in de pauze even loer, maar Beleef de slechtvalk moet je zelf ondervinden. Vrienden en collega's weten van het bestaan af en mochten ze het leuk vinden dan kijken ze vanzelf wel. Mijn grootste maat lacht me ook gewoon uit. Hij was een keer hier op visite, drankje er bij en toen melde M bosuil zich. Ik schoot overeind begon te rennen, vloog uit de bocht onderweg naar de pc en daar lag ik op de grond. 

12. Zou je weer graag een keer naar de Mortel gaan?

sander-san: Ik ben al vele malen geweest alleen of met bekenden onder ons. Helaas door Corona afgelopen jaar en waarschijnlijk ook 2021 niet, maar we organiseerden altijd de Morteldag, en dat werd uiteindelijk het Mortelweekend met op een park huisjes huren om gezellig samen te zijn om met elkaar te genieten van de slechtvalk en vrienden maken voor het leven.

HenkieVpk: Ik ben nu vier keer bij de Mortel geweest. En ja, ik ga als het kan dit jaar weer. De eerste keer was ik alleen. Fiets in Eindhoven gehuurd. Eindhoven de Mortel op elektrische fiets was super. Opeens doemt die toren op. Fiets op de hoogste stand. Lol ik haalde wielrenners in. ESP, ESR ESS zullen wel gedacht hebben welke idioot op een fiets zwaait naar ons. Heb staan springen op het spottersveld. Het is geweldig als je de juvenielen in het echt ziet vliegen. Ja, een bezoek aan de Mortel. Ik raad het iedereen aan.

Nawoord:

Dank sander-san en HenkieVpk voor jullie bijdrage. Nogmaals een oproep aan de (stille) kijker. Wil je ook jouw verhaal kwijt, laat dat dan weten aan één van de bloggers of mods hier, dan nemen we contact met je op.

De 1e kast gemaakt door sander-san. Twee jaar geleden en direct succesvol!

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs