Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Interview met kijkers (deel 2a)

Erik Petersen | dinsdag 13 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 522x

Het is broedperiode nu en dus een rustige tijd voor u als kijker. Een mooi moment om weer twee trouwe kijkers het woord te geven. Voor nu zijn het sander-san en HenkieVpk. Ze hebben veel te vertellen dus dit blog is gesplitst in 2 delen. Donderdag deel 2.

1. HOEVEEL JAAR VOLG JE BELEEF DE LENTE / DE SLECHTVALK AL?

sander-san: Sinds 2005 toen net de kast geplaatst was en de beelden werden uitgezonden via Planet. Dus nu al ruim 16 jaar!

HenkieVpk: In 2018 ben ik via de bosuil bij de slechtvalk terecht gekomen. Via de chat eigenlijk. Er kwamen steeds een paar volgers van de slechtvalken Uileretto jatten (noot van de redactie: "lenen"). Zo belandde ik bij de slechtvalk. Ik ben toen daarna wel tijdelijk afgehaakt bij de slechtvalk. Het was het jaar dat VV verslagen werd en we keken tegen een ei aan dat maar niet uitkwam.

2. HOE BEN JE BIJ BELEEF DE LENTE TERECHT GEKOMEN?

sander-san: Na Planet VWG werd het Beleef de lente. Beide bleef ik door de jaren heen altijd volgen en het is een soort van een virus, maar dan de goede variant.

HenkieVpk: Eigenlijk weet ik dat niet meer, maar het zal ergens voorbij gekomen zijn op internet. Alles was nieuw voor me. De bosuil volgde ik gelijk heel fanatiek. Het eerste jaar keek ik alle cams. Ik vond alles machtig en prachtig. Ik ontdekte ook hoe hard de natuur kan zijn. Als voorbeeld de ooievaar die een overleden kuuk overboord gooide.

3. WAT IS JE BIJNAAM OP DE CHAT EN WAAROM HEB JE VOOR DIE NAAM GEKOZEN?

sander-san: Mijn bijnaam op de chat is sander-san. Ik werk veel voor het Japans verhuisbedrijf Yamato en daar wordt je vooral aangesproken met je achternaam. Mijn voornaam is Sander en vandaar deze naam.

HenkieVpk: Vroeger was het regelmatig Henk of Henkie, maar hoe ouder ik word des te vaker mensen Henkie tegen me zeggen. VPK staat voor verpleegkundige. In het echte leven ben ik dat.  De naam HenkieVPK gebruik ik ook al jaren als naam bij Internetgames.

4. WAT VIND JE ZO MOOI AAN DE SLECHTVALK EN IS HET OOK JOUW FAVORIET?

sander-san: Ik kijk eigenlijk als hoofdzaak de slechtvalk omdat dit mijn lievelingsvogel is, maar de Torenvalk is ook een favoriet van mij. Voor beide vogelsoorten maak ik samen met of voor Martin Mollet (Roofvogels Hoeksewaard en ringer Zuidwest Nederland))  kasten van Trespa beplating. Dit doe ik al jaren en ook voor kasten buiten Beleef de Lente om.

HenkieVpk: Aha de slechtvalk het snelste dier ter wereld! Prachtige vlucht, waanzinnige jagers en overlevers. Ze zijn heel trouw aan hun partner, maar wordt er één verjaagd of gedood, dan is de drang tot voortplanten zo groot dat ze al snel met een nieuwe partner verder gaan. Of het mijn lieveling is? Dat weet ik niet, maar verslaafd ben ik er aan!

5. HOE OUD BEN JE, ALS JE DAT WILT ZEGGEN?

sander-san: Ik ben inmiddels 51.

HenkieVpk: Hoe oud ik ben..... nee dat wil ik niet zeggen😄. Ik ben een Ram van sterrenbeeld en mogelijk ben ik precies halverwege de 50-60 lentes jong, maar dat zal ik niet in chat bevestigen!

6. WAAROM KIJK JE NAAR DE CAMS?

sander-san: Ik kijk graag naar de cams, voordat ik naar werk ga en bij terugkomst of als ik vrij ben het grote gedeelte van de dag. Gewoon omdat ik er enorm van kan genieten!

HenkieVpk: Je ziet hoe prachtig mooi de natuur is. Je leert de slechtvalken op deze wijze echt goed kennen. En nog steeds leer ik veel van hun gedrag bij. Zo mooi om te zien hoe hier Man (M) en Vrouw (V) allebei broeden. Het is een echt superkoppel. Zo boeiend om te zien hoe de onderlinge samenwerking leidt tot het verdere voortbestaan van de slechtvalk.

Nawoord:

Tot zover de eerste 6 vragen en antwoorden van beide betrokken kijkers. Graag willen wij als Slechtvalkteam ook van de stille kijker een keer zijn/haar verhaal horen en hier plaatsen. Dat kan en mag anoniem en we zijn razend benieuwd naar jouw ervaringen. Spreek mij of één van de andere bloggers in de chat aan, en dan gaan we er iets moois van maken. #ikzegdoen!

Tot zo ver. To be continued... Tot donderdag, dan komt deel 2.

Slechtvalkenkast, allemaal vrijwilligerswerk om de vogels gratis van huisvesting te voorzien.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs