Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Internationale vogels

Wilkor-Jan Top | zaterdag 25 mei 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 65x

Weer terug in Nederland, en direct op kraamvisite. Familie Koolmees is uitgebreid!

Canadese Vogels


Ik kijk uit het raampje en zie Nederland langzaam kleiner worden. Nee, dit is geen droom of een kwestie van een ‘’katertje’’. Ik voel me net een vogel, wel een blauwe maar dan met twee motoren aan de zijkant.

Vorige week ben ik teruggekomen uit het prachtige Canada. Vandaar dat ik ook nu pas aansluit bij de blogs van de koolmees. In Canada zie je wel wat andere dingen dan hier in Nederland. Hier zie je veel koolmezen en merels, daar zie je vooral de Amerikaanse matkop en eekhoorns. Oke, de laatste is misschien geen vogel, maar ik vond het jammer om deze niet te noemen.

We zijn een dag in een wildpark geweest, net buiten het stadscentrum. Naast een hoop eekhoorns, en chipmunks ( je weet wel, die kleine beestjes) was het ook een geweldige plek voor de vogelliefhebber. Bossen wisselden elkaar af met beekjes en meertjes. De bekendste Canadese vogelsoort is misschien wel de greater Canada goose, oftewel de grote Canadeze gans. Een prachtige vogel, maar soms ook een tikkeltje eigenwijs. Deze vogel kan in ieder gevoel goed de brug bewaken, want wij mochten er niet langs 😉

In het wildpark zijn er prachtige vogels te zien, die je hier in Nederland niet snel zou tegenkomen.
Mijn vogelkennis was duidelijk nog niet compleet.

Terug naar de koolmees


Goed, genoeg gepraat over Canadeze vogels. Eenmaal thuis gekomen zag ik dat de familie Koolmees zeer goed werk had verricht. Een mooie verrassing. Inmiddels zijn er meerdere kleintjes die elk op hun beurt gevoederd worden. De komende weken zal ik u weer op de hoogte houden van het laatste nieuws. De correspondent ter plaatste staat dag en nacht aan, en u kan live meekijken. Hoe mooi is dat!

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs