Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

In het zonnetje!

Linda Persoon | zaterdag 23 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 737x

Altijd hard aan het werk maar nooit in de volle aandacht; Man Merel. Daarom vandaag een blog speciaal over/voor hem!

Selfie

Vorige week, toen de kuikens nog in hun eitjes zaten, besloot Man Merel eens een selfie-clip te maken. Hij wilde waarschijnlijk ook eens zijn momentje pakken. En terecht! De aandacht in onze blogs gaat veelal naar de kuikens en Mevrouw Merel maar laten we onze man vooral niet vergeten.

Druk in de weer

Man Merel is al ruim twee maanden in touw. Eind maart begon zijn vrouw te broeden en voorzag hij haar van lekkere hapjes. Later verzorgden zij samen vier kuikens, af en aan vlogen de ouders met rupsjes, vliegjes en mugjes voor de kleintjes. Toen het spul uit huis ging bracht Man Merel hun Wijze Merellevenslessen bij, zoals ‘Wat is eetbaar?’, ‘Hoe werken die flapperdingen aan je lijf?’ en ‘Pas op voor de tuinkat’. En terwijl hij drukdoende was zijn pubers onderricht te geven, kreeg Mevrouw Merel het alweer in de bol en legde opnieuw vijf eieren.

Zonder morren

Man klaagde niet over dat hij nu eigenlijk van de tijd samen wilde genieten. Nee, zonder morren ging hij weer aan de slag met lekkere hapjes voor zijn dame, het vullen van kleine snaveltjes en het wegbrengen van poepzakjes. Tussendoor zorgt hij er ook nog voor dat er geen andere merels het territorium overnemen, houdt hij vijanden als eksters en kauwen uit de buurt en slaat alarm indien nodig. En dan krijgt hij het ook nog voor elkaar om elke ochtend en avond zijn prachtige lied te laten horen en zijn verenpak in topconditie te houden.

Ode aan Man Merel

En daarom, Man Merel, een ode aan jou! Wat een energie, wat een doorzettingsvermogen. Je bent een topper! We plaatsen de clip van jouw selfie-moment, want even in het zonnetje, dat heb je wel verdiend!

 

 

Clip door onze clipmaker Ed


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Merel Alle Beleef de Lente blogs