Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

In gedachten vlieg ik mee

Arda van der Lee, STORK | donderdag 25 juli 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 913x

In gedachten vlieg ik mee met onze ooievaars. Zweef ik met hen mee op een thermiekbel richting het zuiden.

De jonge ooievaars gaan eind juli of in de loop van augustus op weg naar Zuid-Europa of Afrika. Zij hebben de trekdrang nog in hun genen zitten, zij gaan allemaal op weg, in tegenstelling tot sommige oudere vogels. Ze sluiten zich soms aan bij groepen uit andere broedgebieden. Misschien blijven ze 'hangen' op een Spaanse vuilnisbelt. De ooievaars die wel Afrika bereiken, overwinteren in West-Afrika, ten zuiden van de Sahara, met name in het stroomgebied van de Niger.

Hopelijk keren onze jongen na enkele jaren terug naar het gebied waar ze uit het ei zijn gekomen, om zelf voor nageslacht te zorgen.

Zo mijmerend schrijf ik mijn laatste weblog voor dit jaar. Het was weer een mooi seizoen, met spannende, trieste en mooie momenten. Ik heb, net als u hopelijk, genoten van het meekijken in de nesten, vooral natuurlijk van het wel en wee op 'ons' nest.

Hopelijk kijkt u volgend jaar ook weer mee. Een fijne zomer, en zweef, starend naar de lucht op een mooie zomerse dag, in gedachten mee met ons stoere drietal!


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs