Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Hollen en dollen

Anjo Schouten | zaterdag 8 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 107x

Kleine uiltjes worden "groter". We zijn nu in het stadium van uitvliegen. Durfde rechtspoot donderdag rond 5 uur de eerste stapjes buiten de kast te zetten, gisteren vloog ie weg. Om net als BOS weer steeds terug te komen. Maar RP heeft nu ook de smaak te pakken.

Dus daar zijn die vleugels voor

Ik heb met verbazing gekeken dat de dag na de eerste stapjes op de tak BOS lekker ging rondvliegen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. En eigenlijk ook wel de acrobaat ging zijn. Met terugkijken zag ik de oogjes van BOS onder kast doorgluren en heb hier zitten schudden van de lach. Op donderdagavond was ie vermoedelijk ook ergens geland wat niet de opzet was. Een hele klim, weer die stam op. Lang leve die klauwtjes. RP (rechts geringd kuiken) was iets behoudender, maar ook die waagde de sprong en fladderde gisteren lekker uit beeld. Clown Bossie

De ouders

Voor hen wordt het zoeken waar de kuikens zitten. In de kast was makkelijk, maar nu gebedel van diverse kanten. In dit voedselarme jaar zijn twee nog te behappen. Maar nu moeten die uilenpubers nog van alles gaan leren. Wel uit huis zijn, maar nog steeds eten krijgen. Petje af voor alle vogelouders! Onze uiltjes begonnen met een hoek vol vachtjes van muis en haas, maar helaas, nu is het sober, worm na worm. Net zo voedzaam als het oude brood voor eendjes, niet dus. Voedsel is de eeuwige strijd, voor mens en dier. De één smeekt om regen, de ander kan geen regen meer zien. We kunnen slechts hopen dat onze uilenbengels groot groeien en de ouders ook weer op adem kunnen komen. Klinkt somber, dus laten we nog genieten van hun streken in de boom, de af en toe knullige landingen, het klimmen over de takken, huppelen op het dakje. Dat blijft tenslotte een heerlijk gezicht.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs