Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Het zijn soms net mensen

Leo Daanen, STORK | dinsdag 16 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 608x

Pa ooievaar (7539) onze vaste nestbewoner van Gennep dus, is zoals jullie al wel weten weer op het nest in Gennep. Huidige partner Ma Beugen, vliegt weg naar Beugen en komt dan ineens weer terug. Soms slaapt ze in Beugen en dan weer in Gennep. Sommige kijkers krijgen er echt het heen en weer van.
Foto Leo: Pa Beugen op het nest en vreemde ooievaar in het weiland onder het nest

Wat Pa Gennep kan, dat kan ik ook.

Pa Gennep weet het volgens mij ook niet helemaal meer wat hij ermee aan moet. Ja paren dat kan hij wel haha en geef hem eens ongelijk. Maar dan vliegt Ma Beugen (deze wordt in de chat inmiddels Ma B genoemd) weer in een keer naar Beugen. En daar in Beugen staat Pa B (deze noem ik voor de handigheid nu ook maar Pa B) alleen en eenzaam op het nest. Dan in een keer komt Ma B terug en is het ook daar paren, ja hoor wat Pa Gennep kan, dat kan ik ook denkt Pa B. En ook hij heeft groot gelijk, het is tenslotte ook zijn vrouwtje. Snapt u het nog wel allemaal beste kijkers ?

Huhhh denk ik bij mezelf ! 

Ik ga ook regelmatig dus in Beugen kijken en ondertussen kan ik ter controle op mijn mobiele telefoon kijken, of beide in Gennep zijn. Zondag morgen keek ik via de webcam naar Gennep en beide waren op het nest. Camera, verrekijker en mobiel mee en op de fiets naar het nest in Beugen. Vanuit de verte zie ik Pa B op het nest staan en als ik dichterbij kom zie ik plots nog een ooievaar in het weiland onder het nest lopen. Verdikkeme is Ma B nu snel naar Beugen gevlogen ?? Ohh nee ik zie dat deze een andere ring aanheeft, een groene met witte letters. Huhhh denk ik bij mezelf, dit zal toch niet !!! Dus snel de camera gepakt, waar ik flink mee kan inzoomen en foto’s gemaakt en alles even in de gaten gehouden.

Soap 3

Ik sta werkelijk te shaken op mijn benen om die ring af te lezen, maar dan loopt deze steeds verder weg. Wat . . . .ze pakt nestmateriaal en vliegt naar het nest toe, wat The F… is dit nou.  En ja hoor Pa B gaat plat liggen en ze drapeert het nestmateriaal om Pa heen en vliegt weer het weiland in. Nu dichterbij en hoppa op de foto met die ring. En ja hoor, precies wat ik dacht, deze ring heb ik eerder gezien. Het is het Franse vrouwtje met groene ring en witte letters, wat vorig jaar in Middelaar heeft gebroed. Ze pakt weer een aantal bladeren in haar snavel en gaat weer naar het nest, deze keer staat Pa met een ruk op en jaagt ze weg. Onze clipmaker Jan-Willem noemde de laatste clipjes Soap 1 en Soap 2, nou dit is dus Soap 3 haha. Ik weet echt niet meer hoe dit verder zal gaan, want nu zit ook in Middelaar weer een man op zijn vrouwtje te wachten. Ze lijken wel een beetje op die zanger en zijn vrouw, hoe heten ze ook alweer ;-)) Daarom eindig ik weer net als in mijn vorige blog met de tekst.

Tsja het lijken soms net mensen ;-)  

Groetjes, Leo.

Foto Leo: Het vreemde vrouwtje werd de eerste keer toegelaten en bij poging twee werd ze verjagen door Pa Beugen. Wordt vervolgt !!

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs