Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Merel

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Toon alle blogs & vlogs

Het wufte wief

Anjo Schouten | zaterdag 18 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 146x

Het is nu duidelijk lente, en vrouw steenuil heeft dat in haar bolletje. En dat zal man weten ook! Voor het vertrek uit de kast kan ze verleidelijke geluidjes maken. Een lieve woe, en na een tijdje kan man dat niet weerstaan. Zijn ogen lijken bijkans uit de kassen te vliegen.

Verandering

De afgelopen dagen lijkt vrouw onrustiger dan voorheen. Man moet het vaak maar over zich heen laten komen, als hij lekker zit te dutten. Ineens wil ze knuffelen, en ik vrees dat hij nog eens eindigt met een tonsuur. Ze ijsbeert door de kast, dan naar buiten en weer terug de kast in. Met gevolg dat de kijkers het ook op hun heupen krijgen. Dat lijkt me geen lichamelijke oefening, eerder een vorm van nagelbijten. Ze zal toch niet weer?

De schuur

Hoe fijn, de erfbewoners maken nu elk gat dicht wat ze tegenkomen. Een soort ontmoedigingsbeleid. Om ons, de fans, te helpen. Natuurlijk zijn zij zelf ook fans. Waarom anders zou je die herrieschoppers op je erf wensen? Ik noem het een win-win situatie. Daarbij vangen ze heel wat muizen,en kevers. Via een oerwoud tamtam, oh nee, whats app- is ook een zingende draad, vernam ik dat man gisterenavond laat en vanmorgen vroeg zijn vrouw een lekker hapje aanbood,op de tak. De eerste even teruggekeken en het leek me verdacht veel op een engerling. Een larve van een meikever. En ze kwam het met liefde oppeuzelen. Zit er dan toch schot in de zaak? Het blijft afwachten.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs