Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het wordt steeds leuker

Anjo Schouten | zaterdag 25 maart 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 169x

De kijkers hebben het vast gemerkt, er komt steeds meer vaart in bij de uilen. Wilde momenten in de kast, maar ook daarbuiten. Dat weten we vanwege het unieke fluitgeluid van man. Ik kan me erg verheugen op het gedrag van dit paar, wat we vorig jaar hebben moeten missen. Verras ons uiltjes!

Het gedrag

Ik kan me niet herinneren dat de vrouwtjes op de voorgaande locaties ook de afwijking hadden van de dolle 5 minuten. Voor mensen met een kat wellicht herkenbaar, dat ze uit het niets ineens als een dolle rond gaan rennen. Vrouw uil kan dat ook. Sprintjes trekken in de kast. En man kan dan maar beter een stapje opzij doen. Soms doet het me aan een strip denken, Guust Flater. Man staat dan als een tevreden directeur te dutten en zij? Zij holt semi-hysterisch om hem heen. Dat gaat prima, zolang zij niet ineens wuft gaat roepen. Vooral niet als ze strak in de hoek staat. Onzinnige actie, maar wel geestig. Voor de kijkers dan, voor man een koude douche. Wat toch ook kostelijk is, de vrolijke manier waarop man haar een muisje aan kan bieden. Tokkelend en al. Het kan nu echt niet lang meer duren, dat ei. Tussen nu en een week of twee? Ja, een ruime marge. Voorlopig doen we het met de gewone beelden en de heerlijke clip die Geert maakte.
Bezigheden


Prooitjes tellen

Goh, een aantal mensen tellen prooimuizen, maar Pascal telde dus muisprooien. Altijd jammer, als dat over is. Maar Pascal, ik begreep dat er nog een vacature is voor een dagdeel prooitellen. Met wat geluk kan je dan ook de schaapjes meenemen. Denk er eens over na 😁
Voor nu is het wachten en wachten, het ziet er zo hoopvol uit.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs