Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Het wordt rustig

Anjo Schouten | woensdag 19 juli 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 127x

De kuikens laten zich in de avonden zelden meer zien, jammer voor de avondkijkers, maar gelukkig zijn er altijd nog de clipjes. Er klinkt ook weinig gebedel meer. Eigenlijk helemaal zo als het hoort, rond deze tijd van het seizoen. Het helpt tevens tegen het afkicken, dat geleidelijk afbouwen.

Kleine uilenkinderen

Ook die worden groot. Hoewel, steenuilen blijven eigenlijk gewoon klein, maar u weet wat ik bedoel. Nog even, dan willen de ouders rust, en lekker in de kast zitten. Voor een hele lange uilensiësta. Helaas worden ze nu nog door de pubers de kast uitgepest. Zit je dan als ouder, met een stel verwende nesten.

Gekke gele dingen

Ze zijn diverse keren gezien. De kuikens braken ze uit, dus het was vast iets niet lekkers. Voor de kijkers dan weer een raadsel. Op gewoon beeld, nog in kleur, lijken ze knalgeel, op groot beeld worden ze wat groener. En is binnen het IR aan, lijken ze verdwenen. Unidentified laying objects. Nu hebben de kuikens diverse keren wat geel/bruine nachtvlinders in de broedruimte gevangen. Misschien, let wel, misschien zijn het vlinderlijfjes die zwaar op de maag liggen? Dit krijgen we nu, als er verder weinig actie is te zien. Het is dat we het allemaal zien, anders zou ik het zorgelijk vinden. Een aparte actie met een vlinder staat mooi in een clipje. Een soort van 'mijn brus, de voorproever'.
De prooi Wat het voor soort vlinder is, geen idee. Zo blijven er altijd nog raadselen.

Foto: Dirk Karreman


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs