naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald Beskers
NESTKAST

Het wel en wee van de Bosuil

Ronald Beskers, NESTKAST | woensdag 4 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 367x

Eerste indruk van het broedseizoen van de Bosuil

Na het controleren van de eerste 30 kasten is de eerste indruk dat het niet zo'n goed jaar is voor de Bosuil. Want er waren maar drie kasten bezet. Er moeten nog een behoorlijk aantal kasten gecontroleerd worden en het is natuurlijk altijd mogelijk dat er ergens waar in eerdere jaren nooit in is gebroed nu plotseling wel een broedsel is.

Een duidelijke reden is er niet, het kan alleen aan de muizenstand liggen. We zien dat eigenlijk ook bij "onze " Bosuil dat er niet heel veel muizen worden aangeleverd en dat er ook alternatief voedsel wordt aangeboden zoals vogels.

Of de Bosuilen later gaan beginnen betwijfel ik, wel zien we uit de landelijke gegevens dat ze in het oosten van het land later beginnen dan in het westen.

Een echt duidelijk beeld krijgen we pas in november als alle gegevens uit het land binnen zijn.


NESTKAST

NESTKAST is het landelijke netwerk van amateur nestkastonderzoekers en professionele organisaties. Bezoek de website van NESTKAST


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht