Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het verhaal krijgt toch nog een staartje…

Pieter van den Assem | zaterdag 3 augustus 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 943x

U heeft vast gemerkt dat er nog volop activiteit is bij de kerkuil, de steenuil en de huiszwaluw. Vogelbescherming heeft besloten om deze camera’s nog een periode live te laten, want deze prachtige momenten willen we u niet ontnemen.
Jan van Dam

Het vierde ei van het derde broedsel.

De kerkuil is druk bezig met het derde legsel, het vierde ei is zelfs al gelegd! Dat een kerkuil twee keer een legsel broedt is bijzonder, maar drie broedsels is uniek! In de nestkast hebben de kerkuilen al een kleine voorraad aangelegd, muizen zijn er tenslotte genoeg!

Muizen, muizen, muizen, alles draait om muizen!

Het woord zal u vast wel de neus uitkomen, maar toch is het wonderbaarlijk hoeveel invloed deze kleine knaagdieren hebben op onze prachtige uilen. Vroeger spraken we van de vijfjaarlijkse cyclus, hiermee werd bedoeld dat om de vijf jaar er een goed muizenjaar was. Dit is echter door de jaren heen steeds grimmiger geworden, enkele oorzaken waren het toenmalige gebruik van gif, zware bemesting, verdwijning van kruidenrijke graslanden en nog een aantal andere oorzaken. Gelukkig gaat het tegenwoordig weer een beetje beter met de muizenstanden en hier profiteert de kerkuil gretig van!

Kijk en geniet!

De camera’s gaan dus nog niet uit voor de kerkuil, dus kijk en geniet van de prachtige momenten die nog gaan komen! En heeft u een vraag over de kerkuil, een blog, of wat dan ook, stel hem gerust! Het BDL Kerkuilenteam helpt u graag verder!

Blog van Johan de Jong

Johan heeft een blog geschreven voor It Fryske Gea nieuwschierig  klik op blog.

Blog

 

Vierde ei derde leg kwartet

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs