naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Lepelaar

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Koolmees

Live

Kauw

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Live

Havik

Eerste huiszwaluw gesignaleerd!   *   Ook vierde ei van kauw Dongen gaat verloren...   *   Tweede kuiken bij lepelaar op voorste berknest   *   Opnieuw een tweede ei bij de kauw in Dongen   *   Man steenuil deed een broedpoging
Toon alle blogs & vlogs

Door Leo Daanen
Stork

Het ooievaarsnest (2)

Leo Daanen, STORK | dinsdag 29 mei 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 306x

Het nest moet bestand zijn tegen hevige buien en noodweer. En dat is precies nu, op dit moment ook weer het geval, een mooiere timing is er dus niet !!
Foto Mihari: 2 cement kuipen vol, na de grote schoonmaakbeurt

Ingelaste Blog

Vorige week zou ik mijn blog “Het ooievaarsnest (2) maken en plaatsen, maar daar werd een “stokje” voor gestoken ;-)

Een ingelaste blog over het dode kuiken kreeg voorrang, maar hopelijk begrijpen jullie dat allemaal wel toch. . . . . En als zoiets gebeurd dan schuiven we letterlijk alles opzij en gaan we ervoor, om jullie allen op de hoogte te brengen.

Niet te doen

Als je net als andere jaren in een later stadium op het nest kijkt, zie je van alles wat. Je ziet de grote jongen hun eerste vliegoefeningen doen en wat later hun eerste vluchten maken. Maar je ziet ook dat ze soms met de tenen in het water staan. Op de foto boven zie je het nest na het verlaten van de jongen, een grote plas water. Zo’n nest wil je niet en om daar het volgende seizoen eieren in te leggen, nee dat is niet te doen.

Hoogtevrees

Met een ingehuurde hoogwerker gaan we naar boven en klim ik op het nest, wel met beveiligde gordel om hé ;-) Ondertussen dat de bestuurder weer met een vrachtje afval naar beneden gaat, ga ik boven vrolijk door met de grote schoonmaak. Tijd voor hoogte vrees is er niet en die heb ik gelukkig ook niet. Zie de foto’s midden en rechts bovenin.

Afval of mest

Zoals je op de grote foto ziet, kwamen er dat jaar twee volle cement kuipen afval van het nest. En ja je kan het afval noemen, maar het zou ook zomaar hele goede mest voor in de tuin kunnen zijn. Wij hebben het door de Gemeente toch maar af laten voeren. Tot zover het schoonmaken van het ooievaarsnest in Gennep.

Groetjes,  Leo


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht