Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het lijkt al wel pasen

Leo Daanen, STORK | dinsdag 5 april 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 316x

Het ene ei hebben we nog maar net gevonden en het volgende ei blijkt ook al gelegd te zijn. Hé wat zeg je nu ?

Spinrag

Wat een verhaal is het dit jaar zeg. Maar eerst even voor alle duidelijkheid, wij als bloggers en clipmakers kunnen half uur bestanden van de BdL vogels terug kijken en downloaden. Als er een ei gelegd is kunnen wij dus terug zoeken wanneer dat ei gelegd is en Jan-Willem maakt er dan een clipje van. Zo hoeven jullie als kijkers niets te missen, want de clipjes van Jan-Willem en de blogs van Arda, Wim en mij geven jullie als het goed is alle uitleg omtrent de ooievaars.

Maar dan komt het, het eerste ei was duidelijk wanneer dat gelegd is, in de nacht van 25 maart om 0.38 uur is het gelegd, de beelden (clip Jan-Willem) spreken ook voor zich dus. Ei twee was één dag te laat en werd i.p.v. 27 maart dus op 28 maart om 0.39 uur gelegd. Kan een keer gebeuren toch ! Ei drie was weer op tijd op de tweede dag erna dus op 30 maart 0.49 uur. En dan Ei nummer vier, door de spinrag en daarop zittende vochtdruppels en sneeuw, was er niets anders te zien dan spookbeelden. Door het ophogen van het nest met hooi, waren de eieren overdag ook niet te zien en de vragen hoeveel eieren er waren volgden elkaar op in de chat en bij vragen. Eindelijk vonden Jan-Willem en ik beelden waarop de vier eieren wel te zien waren, dus duidelijkheid !

Door de bomen

Toen we tijdens het bellen met elkaar beelden doorzochten, kwamen we beelden tegen waar we dus toch vier eieren zagen en wel op 1 april. Nee hoor het is echt geen 1 april grap maar echt waar. Daarna vonden we in de nacht van 3 april beelden van een bevalling van een ei. Hé, dat kan toch niet joh, ik zie door de bomen de eieren niet meer haha. Maar naar het nu blijkt is dus op 1 april ei nummer vier gelegd en op 3 april (wel weer zichtbaar) het vijfde ei, snappen jullie het nog ? Jan-Willem en ik zeiden nog tegen elkaar het lijkt wel pasen joh, je vind het ene ei na het andere haha.

S.v.p. even duidelijk omschrijven Leo.

Ja ook wij werden er een beetje tureluurs van en snapte het soms zelf niet eens meer. Ei vier is dus ook te laat gelegd, nee want we hebben beelden gevonden van 1 april met vier eieren. Maar die bevalling op 3 april dan ? ja dat moet dan ei vijf zijn hahahaha. Dus ik zal het even duidelijk voor jullie, maar ook voor ons zelf, omschrijven en op een rijtje zetten oke.

  • Ei 1 gelegd op 25 maart 0.38 uur.
  • Ei 2 gelegd op 28 maart 0.39 uur (één dag later dan normaal)
  • Ei 3 gelegd op 30 maart 0.49 uur
  • Ei 4 gelegd op   1 april, tijd onbekend door spookbeelden.
  • Ei 5 gelegd op   3 april 1.37 uur

Gennep Spookstad

Ik zou nog even terug komen op de onduidelijke beelden van Gennep in de nachtelijke uren zoals op (geen grapje) 1 april. Er zitten wat spinnenwebben voor de camera en als deze dan bevochtigd worden door regen en sneeuw, krijg je de raarste schitteringen. De webben waaien en trillen wat op en neer en dus lijkt Gennep voor even omgetoverd in een spookstad.

Groetjes Leo.

Foto Leo: Foto collage spookstad Gennep

STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs