naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald Beskers
BDL vrijwilliger NESTKAST

Het is zover

Ronald Beskers, NESTKAST | zondag 18 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 303x

Na lang wachten is het dan eindelijk zover. Onze vrouw Bosuil heeft vanmorgen om vijf over zes eindelijk besloten om in de kast te blijven

Na precies een maand wachten is het dan nu eindelijk zover onze vrouw Bosuil heeft eindelijk besloten om in de kast te blijven om haar eerste ei te gaan leggen. Hoeveel eieren ze gaat leggen, hangt af van het aantal prooien dat de man aan gaat voeren. Er zijn legsels bekend met wel zes en zeven eieren maar dat zijn uitzonderingen.

Meestal drie

Onze Bosuil legt meestal drie eieren. Na het eerste ei zal er weer gepaard moeten worden om een tweede ei te produceren en zo verder. Het vrouwtje gaat meteen na het eerst ei te hebben gelegd broeden, het interval tussen de eieren varieert tussen 1,5 en 2 dagen hierdoor hebben de jongen straks een leeftijdsverschil.

In het overzicht Samen onderzoeken staat een link naar de eipoll. Daar kan iedereen een datum en een tijd invullen en degene die er het dichtste bij zit, krijgt dan de eeuwige roem.


NESTKAST

NESTKAST is het landelijke netwerk van amateur nestkastonderzoekers en professionele organisaties. Bezoek de website van NESTKAST


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht