naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Lepelaar

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Jongste lepelaartje valt uit het nest   *   Zondag om 22:00 uur worden de webcams bij de koolmezen uitgezet   *   Alle acht koolmeesjes uit nest2 zijn uitgevlogen!   *   De jonge slechtvalkjes zijn geringd - het zijn drie vrouwtjes   *   Nestbouw huiszwaluw in volle gang!
Toon alle blogs & vlogs

Door Ronald Beskers
NESTKAST

Het is zover

Ronald Beskers, NESTKAST | zondag 18 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 407x

Na lang wachten is het dan eindelijk zover. Onze vrouw Bosuil heeft vanmorgen om vijf over zes eindelijk besloten om in de kast te blijven

Na precies een maand wachten is het dan nu eindelijk zover onze vrouw Bosuil heeft eindelijk besloten om in de kast te blijven om haar eerste ei te gaan leggen. Hoeveel eieren ze gaat leggen, hangt af van het aantal prooien dat de man aan gaat voeren. Er zijn legsels bekend met wel zes en zeven eieren maar dat zijn uitzonderingen.

Meestal drie

Onze Bosuil legt meestal drie eieren. Na het eerste ei zal er weer gepaard moeten worden om een tweede ei te produceren en zo verder. Het vrouwtje gaat meteen na het eerst ei te hebben gelegd broeden, het interval tussen de eieren varieert tussen 1,5 en 2 dagen hierdoor hebben de jongen straks een leeftijdsverschil.

In het overzicht Samen onderzoeken staat een link naar de eipoll. Daar kan iedereen een datum en een tijd invullen en degene die er het dichtste bij zit, krijgt dan de eeuwige roem.


NESTKAST

NESTKAST is het landelijke netwerk van amateur nestkastonderzoekers en professionele organisaties. Bezoek de website van NESTKAST


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Bosuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht