Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Torenvalk

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het is weer (bijna) Lente !

Leo Daanen, STORK | zondag 28 februari 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 697x

Het kan vriezen en het kan dooien.

Beste kijkers van Beleef de Lente.

Ja het is weer zover hoor, het is weer Beleef de Lente tijd haha, maar wel een beetje met een ondertoon. Want zo sta je nog op de schaatsen en moet je je inrit ontdoen van een pak sneeuw en zo ben je alweer een blog aan het schrijven voor de trouwe fans van BdL. De ooievaars zijn er zo te zien in ieder geval alweer klaar voor. Dus ja het kan vriezen en het kan dooien zegt men dan. Maar als het zonnetje dan sterk doorbreekt komen niet alleen bij ons, maar ook bij de vogels van Beleef de Lente, de lentekriebels naar boven en dat hoor je en zie je.

Gennep (Limburg)

Het ooievaarsnest is bevestigd op de schoorsteen van het prachtige, meer dan 400 jaar oude, Stadhuis van Gennep. En daar zijn ze in Gennep reuze trots op en wij natuurlijk ook. Hierover zullen we in de navolgende blogs meer vertellen, maar dat het daar mooi is zie je op de foto al wel!

Hoofdrolspelers

De ooievaars zitten al een poosje op het nest en er zijn ook al wisselingen geweest. Dit kunnen we zien aan de ringen, maar hier komen we later nog even op terug. Ze zijn namelijk nog niet dermate afgelezen om nu al te zeggen wie wie is. Dus moeten we deze ringen eerst nog even onder een vergrootglas zien te krijgen.

Stork

Wij als leden van Stork (STichting Ooievaars Research & Knowhow) gaan jullie dit seizoen weer voorzien van de nodige informatie via BdL. Annemieke, Arda, Wim en Leo (ikke dus) gaan elke week een blog schrijven over de ooievaars.

Dit doen we (zoveel mogelijk) op vaste dagen, met uitzondering als er iets aparts bij de ooievaars gebeurt, of als iemand niet kan bijvoorbeeld. De indeling ziet er als volgt uit:

Wim op zaterdag, Leo op dinsdag en Arda op donderdag, dus drie kersverse blogs per week.

Beelden gemist !

Ja je kan niet de gehele dag voor je beeldscherm zitten en dat zou ook niet goed voor je zijn hoor. Maar net op dat moment als je even koffie gaat zetten, of even naar het toilet gaat, mis je “het” moment. Tsja dat zal je altijd zien dat het dan net gebeurt waar je op zat te wachten. Geen nood hoor, want daar hebben wij "onze Jan-Willem" voor haha.

Jan-Willem zet speciaal voor jullie juist die mooie momenten achter elkaar en maakt er een perfect clipje van. Dus dat mooie moment, wat je net miste staat er binnen no-time op als clipje.

 

Dan rest ons allen niets anders dan jullie weer heel veel plezier te wensen bij alle vogels die ons toestemming gegeven hebben om een kijkje te nemen in hun privéleventje in 2021 ;-))

Heel veel plezier, namens het hele team, inclusief de mensen achter de schermen, van Beleef de Lente.


Groetjes, Leo


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs