Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het is triest

Anjo Schouten | zaterdag 1 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 130x

U weet inmiddels allemaal wel wat er triest is. Te bedenken dat we een week geleden die kleine frummel nog op de weegschaal zagen. Best wat onder het goed gewicht, maar dat zou bij kunnen trekken. De afgelopen dagen zagen we wel dat linkspoot het soms moeilijk had. Dan hoop je er nog het beste van.

De kijkers in shock

Even na 21:00 uur blies lp de laatste adem uit. Aangezien de ziel het zo benauwd had, is het gelukkig nog vrij snel gegaan. Ik zag dat kleine lijfje liggen en dacht hoe jammer is dit. Het was voor veel kijkers best even slikken. Verbazingwekkend hoe snel de BDL tamtam werkt. Veel mensen in de chat die heel lief de vaste kijkers sterkte kwamen wensen. Dat vind ik bijzonder sympathiek. Dank jullie namens alle vaste kijkers.

Je raakt zo gehecht aan ze

Dat is ook logisch als je ze dagelijks volgt. Het gevaar is wel dat je ze bijna als huisdieren ziet. Het liefst ook met gevulde bakjes voer, de beste zorg die een dier kan krijgen. Van de ouders krijgen ze de beste zorg. U heeft ze zien vliegen( de ouders dan), prooitje na prooitje, keihard werken. Maar dieren kunnen ziek worden, wat in de natuur ongetwijfeld veel zal gebeuren. Alleen zien we dat niet. De camera's zijn onverbiddelijk. Soms is het kijk en schater, soms is het ook leed.

Wat is de doodsoorzaak

Dat blijft toch gissen en ik waag me aan geen enkele diagnose. Morgen, aan het eind van de dag komt Ronald het kuiken ophalen, wie weet is er na sectie een uitslag. Dat kan erg lang duren, vermoedelijk komt die pas na einde seizoen. Meer dan afwachten kunnen we niet doen. Toch nog even een clipje voordat lp overleed. Nog met 3


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs