Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het is niet overal lente !

Leo Daanen, STORK | woensdag 23 maart 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 330x

Beleef de Lente is weer gestart, maar na dit mooie uitzicht over Gennep, eerst even heel iets anders.

Neem svp even 1 minuutje de tijd.

Ik wil mijn eerste blog van dit nieuwe beleefdelente jaar graag eerst even stil staan bij de oorlog in Oekraïne, vandaar de blauw gele vlag. Bij ons is het normaal dat we de pc of laptop opstarten om te genieten van de beelden van de vogels die online te zien zijn bij BdL. In Oekraïne hebben ze op plaatsen niet eens stroom om een pc op te starten, mits deze überhaubt nog werkt of aanwezig is. Dus neem svp nu eerst even 1 minuutje van je tijd om hier even bij stil te staan.

Dank u, voor uw medeleven !

 

Gennep weer online

Ja het heeft even geduurd maar de techniek liet ons even in de steek, de beelden waren schokkerig en eigenlijk niet om aan te zien, dat is gelukkig verholpen nu. Het geluid is helaas nog niet gefixt, maar we hopen dat ook dit binnenkort opgelost gaat worden. Maar we zijn dus sinds afgelopen maandag weer online met de Gennepse ooievaars, heerlijk.

Pa en Ma ooievaar

Al snel kwamen er vragen in de chat of dit hetzelfde koppel is als vorig jaar. Daar kunnen we heel duidelijk over zijn hoor en ook Kur gaf dit in de chat al aan. Tijdens de wintertelling van Stork, waren ook de Gennepse ooievaars op het nest en konden ook deze twee dus meegeteld worden als in Nederland overwinterende ooievaars. Dus Pa en Ma ooievaar zijn wederom hetzelfde koppel als vorig jaar. Pa is rechts geringd met (zilverkleurige) aluminium ring en Ma ook rechts geringd met zwarte Elsa ring. En hier wil ik het voor nu graag even bij laten en fingers crossed voor Oekraïne.

Groetjes Leo.

 

 

 

 

  


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs