Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Boerenzwaluw

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het is bijna zover… tijd om uit te vliegen!

Jennifer Romeijn | zaterdag 23 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 649x

De twee overgebleven koolmeeskuikens zijn nu 19 dagen oud. De hoogste tijd om uit te vliegen!
De twee koolmeesjes :)

De meesjes zijn in de afgelopen 2,5 week opgegroeid van kleine, veerloze wezentjes met gesloten ogen tot echte jonge koolmeesjes. Gisteren hebben ze dag 18 behaald: een mijlpaal! Koolmeeskuikens blijven namelijk gemiddeld 18 tot 21 dagen in het nest, ze hebben nu dus de leeftijd bereikt om uit te vliegen! Maar… gisteren hadden ze er nog geen zin in. We hebben de camera’s de hele dag vol spanning in de gaten gehouden, maar de meesjes bleven nog lekker zitten waar ze zitten. Het nestje was nog veel te knus (hoewel het soms wat krap wordt met al dat gefladder!) en dat je eten je wordt gebracht is wel lekker makkelijk natuurlijk 😉.

De kuikens waren gisteren wel flink actief. Ze lieten zich goed horen en waren druk bezig met vleugels strekken en vliegoefeningen. Ze zijn zelfs al een paar keer in het vlieggat gaan zitten, dat belooft veel goeds!

Ondertussen laten de ouders zich veel minder zien. Het aantal voedermomenten is lager dan eerder en ze komen nauwelijks nog in de kast als ze eten komen brengen. Dit is echter normaal, zo vlak voor het uitvliegen: de ouders proberen zo om de jongen uit de kast te lokken. Mevrouw koolmees kwam vrijdagavond wel nog in de kast slapen. Het laatste nachtje samen misschien?

Wanneer zullen de meesjes het aandurven om uit te vliegen, misschien vinden ze er vandaag een mooie dag voor? En wie zal dan als eerste gaan, of gaan ze tegelijk? We gaan het zien. Veel geluk, meesjes!

Meesje in het vlieggat: de buitenwereld lonkt!

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Koolmees Alle Beleef de Lente blogs