naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Derde zwaluwjong redt het ook niet...   *   Voor alle vaders❤️   *   Aan tafel bij de ooievaars   *   Seizoen lepelaars, in 5 minuten   *   Twee jonge huiszwaluwen dood door het slechte weer
Toon alle blogs & vlogs

Door Jan de Boer
It Fryske Gea

Het ideale liefdesnest

Jan de Boer, It Fryske Gea | donderdag 8 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 435x

De strijd is nog steeds niet helemaal gestreden, maar het lijkt erop dat de zeearenden een definitieve nestkeuze hebben gemaakt. Ze zijn niet echt onder de indruk van het gekrijs en de aanvallen van de haviken. Waarom zouden ze ook met hun formidabele omvang.

Een tweede reden is dat er als een ware klusjesman met nestmateriaal (takken) werd gesleept door de zeearend. Alles voor het perfectioneren van het liefdesnest. Zie ook onderstaande video.

Wat hebben de haviken eigenlijk te zeuren? Het oude haviksnest is immers keurig opgebouwd door de zeearend en kan zo worden bewoond. Een zeearendnest is over het algemeen 2x zo groot dan dat van een havik, ruimte zat dus.

Maar… niks is zeker.

De komende dagen gaan we naar de finale en wat hebben we al prachtige, unieke momenten mogen beleven.


It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. We hebben als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Op het moment beheren we meer dan 60 verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van 20.000 hectare. Dit doen we niet alleen. We worden gesteund door 37.000 leden! Bezoek de website van It Fryske Gea


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht