Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het hangt in de lucht

Wim van Nee, STORK | vrijdag 15 februari 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 1015x

Ik ben op zoek naar een woord, dat dezelfde betekenis heeft als 'welkom', maar dat toch een beetje anders is. En ik vraag me af of er een mogelijkheid is om jezelf te introduceren, zonder het woord 'ik' te gebruiken. Dat laatste is al mislukt, ik heb het woordje 'ik' al vijf keer gebruikt.

Laat ik het maar kort houden. Ik ben één van de weblogschrijvers voor de ooievaar. De echte hoofdpersonen zijn de ooievaars, die hopelijk weer het nest op het oude gemeentehuis in Gennep gaan bezetten. En u natuurlijk, als mee(be)levers met het wel en wee van een ooievaarsfamilie.

Ik laat u graag de foto hierboven zien van een boom vol ooievaars. Zo'n foto kan nog net, omdat dit een beeld is, dat alleen in de trektijd gemaakt kan worden. Dan zijn ooievaars in groepsverband te zien.

Maar de lente hangt in de lucht en dat was merkbaar vandaag. Boven de boomtoppen dwarrelen eendagsvliegen in de steeds krachtiger wordende zon, koolmezen zingen hun kenmerkende voorjaarsliedje en groene spechten laten hun gulle lach horen.
En ooievaars keren terug naar hun nesten.  Ook in Gennep hebben al verschillende ooievaars het nest geïnspecteerd. Het goede nieuws is, dat het mannetje van vorig jaar ook al weer langs is geweest.
Dat belooft wat.

Het woord 'welkom' omvat toch precies wat ik bedoel.
Dus welkom bij Beleef de Lente 2019!
En fijn dat u meekijkt en meeleeft.

Wim van Nee
STORK

 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs