Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Het einde nadert

Anjo Schouten | woensdag 12 juli 2023 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 149x

Klinkt wel lekker dramatisch, maar ik heb het over het webcamseizoen. Een prachtig seizoen voor de steenuilen fans. En allemaal mooi in beeld gebracht door onze clipmaker Geert. Natuurlijk waren er de uren van leuke beelden, en niet alles kan in clips. De hoogtepunten wel.

Het eerste ei

Ik vermoed dat er in menig huiskamer een soort gejuich heeft geklonken, na het seizoen van vorig jaar. Al snel volgde de kreten van "raar ei". Geen mooi wit pingpongballetje, leek meer een kippenei? Gaan die wel uitkomen? Is het een afwijking? Ze zijn uitgekomen, en afwijkend? Och...wat zal ik er van zeggen? Beter geen recensie over onze gevederde vriendjes. We hebben wat afgelachen en nog steeds laten 3 uiltjes zich geregeld zien. Slapend in de kast, beetje brusje bashen en springend van tak tot tak.

Als je ze nu ziet

De één is licht van kleur, de ander heeft een donkerder kopje.Er is er eentje die veel van man wegheeft, vooral de elegante manier van de kast inkomen (valt op snuit). Het is echt leuk als je er eentje een tijd vanaf de tak naar iets beneden ziet staren en vervolgens zich de diepte instort, en weer terugkomt met iets in de snavel. Goed te zien op een clip. Druk op de tak

Dieren kijken

Het is zomer en eerlijk gezegd vind ik dat een saai seizoen. De vogels zingen niet meer, het gaat te druk worden op sommige plekken. Nu weer met de hitte, zorg dat de vogels een plek hebben om te drinken. Voor veel mensen is een vakantie met kinderen niet haalbaar, geen tijd, geen geld. Dagje pretpark, onbetaalbaar. Maar soms is een dagje natuur dat niet. Schepnetje, zoekkaart, een glazen bakje mee. Een lokale of IVN gids die levendig kan vertellen. Een keer een avond nachtvlinderen, er zijn gewoon heel veel leuke gratis uitjes. Natuurlijk is het een aparte ervaring om een brullende leeuw in Afrika te zien, maar ik denk dat een karavaan van mamma huisspitsmuis met jonkies meer verbazing oproept. Gewoon, in een heemtuin, om de hoek. Er is in ons landje heel veel moois te ontdekken. En laten we eerlijk zijn, de steenuil is een prachtige ambassadeur. Ze zien er snoezig uit, maar daar zal dit seizoen menig vogelouder anders over denken. Ze hebben hun uiterlijk mee, maar het zijn gewoon coole killers. Niet omdat ze de keuze hebben, je moet eten.

Foto: Nel van de Vin


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs