Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs

Het eerste slechtvalkei

Margot de Kam | vrijdag 12 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 708x

Het is er! Het eerste eitje kwam heel vlot vanavond.
In het kuiltje

Het ging heel relaxed

Om tien over zeven kwam het vrouwtje in haar kuil. Ze zat er heel relaxed, net of ze gewoon zat te slapen. Ongeveer tien voor acht draaide ze zich om , en zagen we golvende bewegingen door haar lijf gaan, en om 19:56:15 zagen wij de kwispel van de staart. Het ei was gelegd.


Het steenrode eitje is 's nachts wit

Het vrouwtje bleef een poosje heel stil uitrusten. Om 20:08 draaide ze zich om, en zagen wij een stukje van het ei. Ze begroette het even, met de rug naar de kijkers toe. Het is steenrood, misschien een beetje gemarmerd of gespikkeld, maar in het IR licht ziet het er wit uit.

Het mannetje zal morgenvroeg komen om het te begroeten, reken maar dat hij er blij mee zal zijn.


Nog drie?

Meestal hebben slechtvalken 3 of 4 eieren. Tussen twee eieren zit ongeveer 36-72 uur. Het kan langer zijn ook, zeker als er onrust is.

Echt onrustig is het hier niet, hoewel er wel een lastige zwerver rondwaart, waarschijnlijk een jonge bedelaar. Eerder deze week zagen we het vrouwtje al eens scheldend en stampvoetend op het rooster. We zagen deze valk vanochtend achter het vrouwtje aan naar de kast gaan.

 

Het zal wel goedkomen hier. Het eitje hoeft nog niet bebroed. Geen zorgen als het morgen bloot ligt. Ze gaan pas broeden nadat het een na laatste ei is gelegd. Over het broeden later meer.

3e valk vanmorgen

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs