Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het eerste kuiken!

Saskia Wijte | zaterdag 28 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 251x

Vanmorgen zag het eerste visarendkuiken van Beleef 2022 het levenslicht. Als een lopend vuurtje ging het nieuws vandaag rond.
De eerste familiefoto met man, vrouw en kuiken

We vieren feest in de Biesbosch, het eerste kuiken is uit het ei! De afgelopen dagen zagen we het gedrag van vrouw visarend al licht veranderen. Waar ze voorheen tijdens het broeden regelmatig opstond om de eieren te keren leek ze nu vooral te kijken en te luisteren naar haar eieren. Vermoedelijk hoorde ze de eerste piepjes en merkte ze vannacht goed dat het eerste kuiken druk bezig was met een gat in de eierschaal te tikken.

Zo rond 7:45 en 10:00 vanmorgen waren de eerste stukken eierschaal goed te zien. Niet veel later verscheen het kuiken eindelijk in beeld, met het kenmerkende visarendkoppie.

Volgens het boekje

Het was een broedduur conform het boekje. Zoals Kelvin al schreef in een vorig blog komen de eieren van de visaend asynchroon uit. De eieren zijn na elkaar gelegd en komen ook na elkaar uit, zodat alle jongen even ver ontwikkeld zijn op het moment dat ze uit het ei komen. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we over twee a drie dagen het tweede kuiken verwachten en weer twee of drie dagen later het derde kuiken. We hebben er 38 dagen op gewacht, maar het wachten is beloond. Over een week hebben we hopelijk het hele gezin visarend compleet in beeld!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Visarend Alle Beleef de Lente blogs