Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Bosuil

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Binnenkort

Pimpelmees

Binnenkort

Gierzwaluw

Binnenkort

Merel

Binnenkort

Scholekster

Toon alle blogs & vlogs

Het eerste ei!

Margot de Kam | donderdag 12 maart 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 642x

Donderdagmiddag om tien over vijf kwam het eerste ei van de slechtvalken van de Mortel op de wereld!

Indrukwekkend

De man racete al de hele dag nerveus heen en weer naar de kast. De vrouw zagen we regelmatig boos op rooster staan en nog rondvliegen de afgelopen dagen. Er was toch steeds iemand in de buurt die haar niet aanstond. Zij zag er in haar boosheid zeer indrukwekkend uit.

 

Makkie

Rond half vijf kwam ze naar de kast. De man stond daar al druk te roepen: Kom hierheen, je moet een ei leggen! Er volgde een gesprek met de man die weer vertrok. De vrouw ging er even goed voor zitten, en hup, met alle gemak legde zij om tien over vijf een ei.

 

Gezien

De vrouw liet ons daarna 2x het ei zien. Daarna rustte ze, en werd het donker. De man is meteen in de ochtend gekomen, eerst voor een paring op rooster, daarna ging hij naar het ei en legde het even onder zich. Even maar, want hij moest ook nog snel een prooitje halen. Binnen 4 minuten had hij er één te pakken voor de vrouw, en toen kon hij nogmaals bij het ei. 

 

Ei krijgt het niet koud

Er komen vrijwel altijd nog meer eieren. We verwachten het volgende ei 36-72 uur na het eerste. De eieren worden pas bebroed als het één na laatste ei is gelegd. Het ei mag bloot liggen. De slechtvalken weten precies hoe ze er voor moeten zorgen.

Kijk voor nog meer informatie over broeden in blog Wanneer komt er nu een ei?

 

 

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Slechtvalk Alle Beleef de Lente blogs