naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn
BDL vrijwilliger

Het eerste EI

Sienna Obdeijn | zondag 15 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 284x

Na de succesvolle kraak van de kast, het zorgvuldig stylen van de villa en het stuntelende liefdespel van de kauwen, is het dan zo ver. We hebben een ei.
Het ei recht voor de camera

Het eerste ei

We hadden het natuurlijk al een beetje zien aankomen, hoewel er bij het liefdespel toch nog behoorlijk gestunteld werd. Voordat het ei gelegd kon worden, werd het nest nog nauwkeurig opgeruimd en gerangschikt. De eieren verdienen immers een zacht bed. Niet veel later zat mevrouw Kauw op het nest en kon de bevalling beginnen. Meneer Kauw stond haar liefdevol bij. Om iets over acht bewonderde mevrouw Kauw liefdevol haar eerste ei.

 

Op naar het volgende ei

Nu het eerste ei gelegd is, zal het volgende ei snel volgen. In de meeste gevallen duurt het één à twee dagen voor het volgende ei komt. De kans is dus groot dat er vandaag of morgen alweer een nieuw ei gelegd wordt. 

Het blijft spannend, dus kijk mee!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht