naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Bosuil

Live

Havik

Live

Ooievaar

Live

Slechtvalk

Live

Koolmees

Live

Steenuil

Live

Kerkuil

Live

Lepelaar

Binnenkort

Huiszwaluw

Binnenkort

Groene specht

Binnenkort

IJsvogel

Binnenkort

Spreeuw

Man bosuil doet prima werk!   *   Voorzichtig bezoekje van kerkuil bij de nestkast   *   Wie is/was nu de échte V ooievaar?   *   "Ons" vrouwtje is de zwaarste steenuil die Stone ooit gewogen heeft!   *   De ooievaars moeten het nest fel verdedigen
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn

Het eerste EI

Sienna Obdeijn | zondag 15 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 345x

Na de succesvolle kraak van de kast, het zorgvuldig stylen van de villa en het stuntelende liefdespel van de kauwen, is het dan zo ver. We hebben een ei.
Het ei recht voor de camera

Het eerste ei

We hadden het natuurlijk al een beetje zien aankomen, hoewel er bij het liefdespel toch nog behoorlijk gestunteld werd. Voordat het ei gelegd kon worden, werd het nest nog nauwkeurig opgeruimd en gerangschikt. De eieren verdienen immers een zacht bed. Niet veel later zat mevrouw Kauw op het nest en kon de bevalling beginnen. Meneer Kauw stond haar liefdevol bij. Om iets over acht bewonderde mevrouw Kauw liefdevol haar eerste ei.

 

Op naar het volgende ei

Nu het eerste ei gelegd is, zal het volgende ei snel volgen. In de meeste gevallen duurt het één à twee dagen voor het volgende ei komt. De kans is dus groot dat er vandaag of morgen alweer een nieuw ei gelegd wordt. 

Het blijft spannend, dus kijk mee!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht