Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Gierzwaluw

Live

Scholekster

Live

Boerenzwaluw

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Het broeden is begonnen

Rianne Pickert | vrijdag 30 april 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 432x

Het mysterie omtrent de eieren is opgelost, het zijn er uiteindelijk 4 geworden. De rust is wedergekeerd en het broeden is al in volle gang. Wat kunnen we de komende tijd verwachten?

En nu verder

Het vierde ei is in de nacht van 24 april gelegd en sindsdien is het broeden begonnen. Vrouw en man verdelen de taak van het broeden netjes in gelijke delen. Het broeden duurt rond de 27 dagen en dus is het vanaf 20 mei oppassen geblazen. Nog even wachten. In de tussentijd kunnen we genieten van de luide communicatie tussen man en vrouw, die af en toe de oren van het lijf roepen. Wat zou de reden zijn van al dat geroep?

 

Codetaal

De ene keer is het wellicht een waarschuwing voor gevaar, de andere keer simpelweg om te laten weten waar ze zijn. Ook hebben ze een baltsroep, een beetje flirten dus. Verder heeft de scholekster geen uitgebreid zangarsenaal dus blijft het een beetje gissen wat ze nou bedoelen. Heeft ook wel weer wat romantisch, die geheime taal. En wie nou wie is…? Zodra u een verschil ontdekt horen we het graag. Ach, zolang ze goed voor de eitjes zorgen maakt het eigenlijk ook niet uit wie wie is.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Scholekster Alle Beleef de Lente blogs