naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn
BDL vrijwilliger

Het broeden is begonnen

Sienna Obdeijn | zondag 22 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 228x

Het lijkt erop dat mevrouw Kauw uitgelegd is en dat het broeden is begonnen.

Het nest is compleet

Terwijl mevrouw Kauw broedt op de eieren, is meneer Kauw nog druk bezig met het aanvoeren van meer zacht nestmateriaal. De kraamkamer wordt voorbereid op de komst van de jongen. De broedduur van een kauw duurt ongeveer 18 dagen, dus over ongeveer 2 weken zullen we de eerste kuikens kunnen verwachten. Tot die tijd heeft meneer Kauw dus nog de tijd om de kraamkamer helemaal perfect te maken.

Geen bezoek gewenst

Naast het perfectioneren van de kraamkamer, is meneer Kauw ook nog eens druk met het wegjagen van ongewenst bezoek. Andere kauwen zijn niet welkom in de kauwenvilla en deze worden dan ook dringend verzocht om te vertrekken. (Filmpje Nest beschermen

Kauwen leven in grote groepen waarin een sociale structuur aanwezig is, maar tijdens de broedperiode zijn ze niet echt gesteld op onverwachts bezoek, zoals ook bij ons kauwenpaar blijkt. 

Wat de kauwen natuurlijk niet weten is dat wij hen dagelijks volgen en stiekem meekijken in hun mooie villa. Kijkt u mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht