naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Live

Slechtvalk

Live

Kerkuil

Live

Steenuil

Live

Kauw

Live

Ooievaar

Live

Huiszwaluw

Live

Voedertafel

Uitgevlogen

Lepelaar

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Havik

Tweede ei bij de huiszwaluw!   *   Bekijk de seizoenssamenvatting van de slechtvalken in beeld en woord!   *   M en V kerkuilen hebben de kast weer voor zichzelf!   *   De jonge huiszwaluw maakt zijn eerste vlucht!   *   De drie jonge ooievaar zijn volleerde vliegers geworden
Toon alle blogs & vlogs

Door Sienna Obdeijn

Het broeden is begonnen

Sienna Obdeijn | zondag 22 april 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 405x

Het lijkt erop dat mevrouw Kauw uitgelegd is en dat het broeden is begonnen.

Het nest is compleet

Terwijl mevrouw Kauw broedt op de eieren, is meneer Kauw nog druk bezig met het aanvoeren van meer zacht nestmateriaal. De kraamkamer wordt voorbereid op de komst van de jongen. De broedduur van een kauw duurt ongeveer 18 dagen, dus over ongeveer 2 weken zullen we de eerste kuikens kunnen verwachten. Tot die tijd heeft meneer Kauw dus nog de tijd om de kraamkamer helemaal perfect te maken.

Geen bezoek gewenst

Naast het perfectioneren van de kraamkamer, is meneer Kauw ook nog eens druk met het wegjagen van ongewenst bezoek. Andere kauwen zijn niet welkom in de kauwenvilla en deze worden dan ook dringend verzocht om te vertrekken. (Filmpje Nest beschermen

Kauwen leven in grote groepen waarin een sociale structuur aanwezig is, maar tijdens de broedperiode zijn ze niet echt gesteld op onverwachts bezoek, zoals ook bij ons kauwenpaar blijkt. 

Wat de kauwen natuurlijk niet weten is dat wij hen dagelijks volgen en stiekem meekijken in hun mooie villa. Kijkt u mee?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kauw Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht