Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Hermel-einde

Jessica van Zetten | maandag 3 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 72x

Een droevig hoogtepunt; een hermelijn heeft het tweede legsel van de kievit weggehaald.

Hermelijn steelt eieren kievit

Een unieke, maar jammerlijke gebeurtenis; de hermelijn ging er vandoor met de eieren van de kievit. De scholeksters en de kievit kwamen nog aanvliegen en probeerden hem weg te jagen, maar het mocht helaas niet baten.

Hermelijnen komen in heel Nederland voor, in allerlei verschillende habitats. In dat opzicht is het niet gek dat er nu hier een voorbij komt om de eieren van de kievit mee te nemen. Ik vond het eigenlijk ook wel weer heel kundig hoe hij dat doet, een het ei voorzichtig wegrollen van het nest. Het is jammer dat we niet goed hebben kunnen zien wat hij er daarna mee deed, maar waarschijnlijk zijn de eieren snel opgegeten. Voor wie het zich afvraagt; hermelijnen hebben nu nog geen nestjes. De actieve draagtijd van een hermelijn begint in april/mei en duurt 10 weken. 

 

Wat zien we nu met de boerenlandcamera?

Ook al is er nu geen broedende vogel in beeld, er is toch nog genoeg te beleven. We zien steeds verschillende foeragerende vogels, al dan niet met kuikens voorbij komen. Het is leuk om op zo een manier af en toe een glimp op te vangen van 'onze' scholeksterkuikens. Ook de plevieren blijven hun eigen prettige bijrol spelen. 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Boerenlandvogels Alle Beleef de Lente blogs