Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Oehoe

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Torenvalk

Live

Visarend

Live

Boerenlandvogels

Live

Huismus

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Merel

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Hé zeg, komt er nog wat van?

Ronald van Harxen, STONE | vrijdag 27 mei 2022 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 278x

Dit populaire liedje uit 1961, gezongen door Jan en Peet, zou in een hedendaagse versie betrekking kunnen hebben op onze steenuilen, gezongen door Pet en Snor. Hé zeg, komt er nog wat van? We wachten al zo lang op dat eerste ei en nog steeds is het niet in zicht.

Hard hoofd

Het lijkt er helaas niet op dat het nog gaat komen. Na een woest enthousiast begin direct na het mislukken van het eerste legsel, is het al een weer een week super rustig. Natuurlijk duurt het altijd een tijdje voordat het vrouwtje in voldoende conditie is, voordat ze aan een tweede serie eieren kan beginnen. Eerder dan een week of twee hadden we het sowieso niet verwacht, dus wat dat betreft zou het nog kunnen. Je zou alleen verwachten dat ze dan wel met dezelfde frequentie in de nestkast zou verblijven als vorige week. Nu dat niet zo is, heb ik er een hard hoofd in. 

Paren doen ze wel

Natuurlijk, ze hebben ons vaker verrast. Niet alleen hier in Lichtenvoorde, maar ook op de vorige locaties, in Winterswijk en Harreveld. Dus wie weet. Het frappante is wel dat er nog steeds gepaard wordt. En niet zo zuinig ook. Geert en andere nachtkijkers telden tot wel tien keer per avond. Als ze geen kinderen meer willen, waarom doen ze het dan nog, zou je zeggen. Waarschijnlijk lijken ze wel meer op mensen dan we steeds denken. Hoe dan ook: we laten ons graag opnieuw verrassen

Wie zet de toon?

Misschien als we vanavond met allen meezingen met Hé zeg, komt er nog wat van? Als een soort van ultieme aansporing. Pet en Snor zijn helaas niet zo goed bij stem, dus als iemand (twee iemanden?) de toon wil zetten, dan graag. Wij vallen dan wel in. Misschien is er een creatieveling onder jullie die de tekst wil aanpassen aan de huidige situatie. Dan maken we daar het lijflied van Beleef de Lente 2022 van! 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs