Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Gierzwaluw

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Merel

Uitgevlogen

Scholekster

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

Boerenzwaluw

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Harde natuur

Mars Gremmen | maandag 29 april 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 881x

Eerder wilde ik al schrijven of we niet een traphekje moesten gaan kopen bij de Gamma. Regelmatig hield ik mijn hart stevig vast als de kuikens weer op de nestranden balanceerden.

Inmiddels is er één kuuk verdwenen. Uit het achterste nest op de berkcam. Dit werd pas laat ontdekt. En niet alleen omdat de meeste aandacht van de kijkers uit gaat naar de drie kuikens op de nestcam. Door de berk die een flink stuk zicht ontneemt, het gewirwar van de witte pluizenbolletjes en de voederende ouders die regelmatig in de weg staan, was het bijna onmogelijk om de verdwijning op te merken.

K11

Ook op het voorste nest op de berkcam moeten we het met een kuiken minder doen. Het zag er al niet goed uit voor K11. Hij was duidelijk een stuk kleiner dan zijn broers en zussen. En kon niet tegen de eetconcurrentie opboksen. Op zondagmiddag 28 april liet hij uiteindelijk de geest. ‘Onder de voet gelopen’ door zijn familieleden zakte hij diep in het nest weg.

Wennen

Af en toe is het even slikken bij Beleef de lente. Het blijft wennen, die harde wetten van de natuur. Gelukkig lijken de overige kuikens het goed te doen. De jongen op de nestcam zijn al ongelooflijk groot. We hopen ze snel gezond en wel te mogen zien uitvliegen.

Headerfoto: Wachten op de terugkomst van de ouders. Foto 1: drukte op de berkcam. Foto 2: broertje (of zusje) kroelen. Alle foto’s: 28 april.

Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Lepelaar Alle Beleef de Lente blogs