naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Binnenkort

Steenuil

Binnenkort

Vijver

Binnenkort

Kerkuil

Binnenkort

Slechtvalk

Binnenkort

Ooievaar

Binnenkort

Lepelaar

Binnenkort

Koolmees

Binnenkort

Bosuil

Iedere dag maken we via Twitter een soort bekend die dit jaar in Beleef de Lente zit. Volg ons ook daar en blijf op de hoogte!   *   Mevrouw bosuil heeft zojuist haar tweede ei gelegd! Wordt het een kast vol jonge uilen straks?   *   De lepelaars zijn ineens massaal terug in natuurgebied De Liede bij Haarlem waar ze broeden. Dat wordt spektakel voor de camera   *   Het eerste ei van Beleef de Lente 2020 is gelegd. De primeur - hoe kan het ook anders - is voor de bosuil   *   Nog heel even geduld. De camera's voor seizoen 2020 gaan open op 1 maart!
Toon alle blogs & vlogs

Door Anjo Schouten
BDL Webloggen

Hallo wereld!

Anjo Schouten | woensdag 5 juni 2019 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 235x

Daar zijn ze dan, de takkelingen. Bij de eerste echt vrijwillige stapjes hoorde ik bijna het muziekje van De Tovenaar van Oz. Ze hebben duidelijk de smaak te pakken. Lekker met de vleugels wapperen, de klauwtjes stevig in de tak. Ja wereld, daar zijn ze dan. En vrouw uil vindt het nog maar niks.

De eerste stapjes

In dit geval de eerste bewuste stapjes. Het vergde veel geduld van de kijkers. Op maandagavond stapte er eentje welbewust de kast uit en die vond het spannend! Nummer 2 wachtte tot de ochtend, niet zo aardig voor hun fans, maar er zijn dan nog de clips. De kuikens begrijpen het concept Prime Time duidelijk niet. Daar zijn het dan ook uilskuikens voor. Samen buiten
Weer een fase verder in hun jonge leven.

De avondshow

Het werd dolle pret en totale chaos. Vrouw met een prooi de kast in, die leeg was.
Man en vrouw even samen in de kast, de kuikens buiten. Er werd een muis gebracht, nooit meer iets van vernomen. Arme vrouw, de regie helemaal kwijt.
Haar duo is een deksels duo geworden. Maar wat een plezier voor de kijkers, het hollen en fladderen op de tak. Het af en toe: Doei mam, we zitten hier prima! En wat doet vrouw? Hen met een sprintje een lunch pakketje brengen.
Lieverd, je vergeet je meikever!
Pure onzin natuurlijk, maar ze heeft er wat moeite mee.
We zullen voorlopig nog wel wat takkenbende zien. En er heerlijk om kunnen lachen.

Een goed jaar

Als ik het blog van Pascal zo lees, een heel goed jaar.
Grote succesvolle nesten. Dat lezen we maar al te graag.
Dan is er wel veel te doen in de omliggende regio's. Mooie erfjes, mooie kasten. Ik zie onderweg soms zulke mooie gebieden voor de steenuil, maar ja.
Met z'n allen gaan en blijven beschermen is het begin.
Zeg nu zelf..wat is er zo leuk als hollende steenuiltjes op een tak?


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs

Deel dit bericht